Ümit İle Cebrail,Azraile Meydan Okudu!

Ümit İle Cebrail,Azraile Meydan Okudu!

Hayati risklerinin yüksek olması teşhisi ile Denizli Devlet Hastanesi'ne tedavi amaçlı getirilen 6 aylık Ümit ile 3 yaşındaki Cebrail bebekler, tedavi sonrası hayati tehlike riskini atlattı.

A+A-

Genel durumlarının kötü ve hayati risklerinin yüksek olması teşhisiyle Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan 6 aylık Ümit D. ve il dışından ambulans ile getirilen 3 yaşında ki Cebrail D., uygulanan tedavi sonrası hayati riski atlatarak yaşama tutundular.

 

Çocuk yan dallarını bünyesinde bulunduran ve son olarak 2016 yılında Çocuk Yoğun Bakım Uzmanının da göreve başlamasıyla Ege Bölgesi ve Denizli’de uzman kadrosuyla daha da güçlenen Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşamsal faaliyetleri durma noktasına gelen ve durumları kritik olan 2 çocuk uygulanan tedavi sonrası hayata tutundu.

 

Ünite Sorumlusu Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Fulya Kamit Can, çocukların Çocuk Yoğun  Bakım Ünitesi’ne alındıklarında genel durumlarının çok kötü olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Denizli Devlet Hastanesi 3.Basamak Çocuk Yoğun Bakım Ünitemiz, çocuk yoğun bakım uzmanı, 11 çocuk yoğun bakım hemşiresi ve 5 çocuk yoğun bakım personeliyle özverili şekilde çalışmakta ve birçok merkezden kritik çocuk hastaları sevk almaktadır. Servisimize 9 gün önce yatan 6 aylık doğumsal kalp hastalığı olan Ümit D. isimli hastamız, genel durumu kötü, septik şok ve çoklu organ yetmezliği tanısıyla 3 gün solunum cihazında kaldı, bir çok kan ürünü ve komplike tedaviler aldı. Hastamızda şu an izleminin 9. gününde tam iyileşme sağlanmış, ağızdan beslenmektedir. Yine 10 gün önce il dışı üniversite hastanesinden solunum cihazına bağlı olarak kabul ettiğimiz Cebrail D. isimli kistik fibrozis tanılı erkek hastamız akciğer enfeksiyonu nedeniyle 7 gün solunum cihazında yüksek basınçlarda izlendi, 3 gün önce solunum cihazından başarılı şekilde ayrıldı ve şu an yüksek akışlı nazal kanülle oksijen tedavisi almaktadır. Bu iki hastamızın yüz güldürücü sonuçlarını gece-gündüz özveriyle çalışan hemşire ve personel ekibimize, cihaz ve malzeme ihtiyacımızı hızla karşılayan Genel Sekreterimiz Uz. Dr. Berna Öztürk başta olmak üzere Sekreterlik çalışanlarımıza, Başhekimimiz ve Başhekim Yardımcılarımıza borçluyuz” dedi.

 

 

“BİRÇOK İLDE OLMAYAN BÖLÜMLERİMİZ İLE ÇEVRE İLLERE DE SAĞLIK HİZMETİ SAĞLIYORUZ”

 

Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi sayısının Türkiye’de sınırlı olduğunu bu servisin bulunduğu hastanelerde yer bulmanın da kolay olmadığını kaydeden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi’nde birçok branş uzmanının ve diğer illerde olmayan birçok bölümün bulunması nedeniyle Denizlilerin çok şanslı olduğunu söyledi. Öztürk: “Birliğimize bağlı hastanelerimiz güçlü ve donanımlı kadrosuyla sadece Denizli’ye değil çevre illere de hizmet vermektedirler. Özellikle hayati önem taşıyan Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitelerimize çevre illerden kritik seviyede olan hasta sevkleri zaman zaman yaşanmaktadır. Bu ünitelerimizde hızlı hasta yatış-çıkışları devam etmekte ve böylece daha fazla sayıda il içi ve il dışı kritik hasta bebek ve çocuklara hizmet vermekteyiz. Bu iki çocuğumuz da Çocuk Yoğun Bakım Ünitemiz ekibinin özverili ve etkin bir tedavisi sonrası hayati riski atlattılar. Öncelikle Çocuk Yoğun Bakım Uzmanımız Dr. Fulya Kamit Can ve ekibine olmak üzere özverili ve büyük bir gayretle görevini yerine getiren, Denizli’nin çevre iller içerisinde önemli bir sağlık merkezi haline gelmesini sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.