Vali Altıparmak'tan Bayram Mesajı

Vali Altıparmak'tan Bayram Mesajı

Bolluk ve bereketin, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı, Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken; sevgimizi, umutlarımızı...

A+A-

 Bolluk ve bereketin, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı, Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken; sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu paylaşma, bütün bir toplum olarak kaynaşma günü olan Ramazan Bayramına ulaşmanın da huzur ve sevincini yaşamaktayız.

 Toplumsal yaşamımızda önemli yeri bulunan bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret etmek, maddi ve manevi yardımlarda bulunmak, onları sevindirmek manevi duygularımızı güçlendirecektir.

İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği bir bayram geçireceğiz.

            Başta ülkemizde yaşadığımız terör olayları olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle de Gazze’de, Irak’ta, Suriye’de ve Doğu Türkistan’da kardeşlerimizin maruz kaldıkları sıkıntılar hepimizi derinden üzmektedir. Yüce Allah’tan dileğimiz, Ramazan Bayramının başta ülkemiz olmak üzere Tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasıdır.

            Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını diliyorum.

            Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının ülkemizde, tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm Denizlili hemşehrilerimin Ramazan Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.