Valilik:Adımızı Kullanıyorlar,İnanmayın!

Valilik:Adımızı Kullanıyorlar,İnanmayın!

Denizli Valiliğinin yaptığı yazılı açıklamayla, iş adamları, hayırseverler ve vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

A+A-

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ile Özel Kalem Müdürü'nün ismi kullanılarak bağış adı altında para talep edildiği belirtiler açıklamada şöyle denildi: "Valimiz ve Özel Kalem Müdürümüzün adı kullanılarak son zamanlarda iş adamlarımızın ve hayırsever vatandaşlarımız telefonla ev, iş ve cep telefonlarından aranarak, Valiliğimiz adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulunarak dolandırıcılık teşebbüsünde bulunulduğu tespit edilmiştir.

Valiliğimizin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımızdan telefonla herhangi bir amaçla yardım toplama talebi veya yöntemi bulunmamaktadır. İhtiyaç sahibi, engelli veya diğer başvuru sahibi tüm vatandaşlarımıza yardımlar, devletimiz tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü aracılığıyla yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına; Valiliğimizin, herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon gibi yöntemle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar etmemelerini, böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın ise Emniyet Müdürlüğü'nün (155) veya Jandarma Komutanlığı'nın (156) numaralı telefonlarını arayarak ihbarda bulunması önem arz etmektedir." 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.