Valilik Yeni Düzenleme Getirdi

Valilik Yeni Düzenleme Getirdi

Denizli Valiliği kentte havai fişek ve diğer patlayıcı maddelerin kullanımı, taşınması ve satılmasına yönelik düzenlemeye gitti.

A+A-

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamada; Proteknik maddeler kapsamına giren şenlik ve işaret fişeklerin, oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddelerin alımı, satımı ve kullanımı ile ilgili işlemlere Denizli Valiliği tarafından kısıtlama getirildi.

Piroteknik Maddeleri içeren ürünlerin;

-12 yaş altı çocuklara kesinlikle satılmaması,

- 18 yaşından küçüklere de şenlik ve işaret fişeklerinin satılmaması,

- Satılmasına ve bulundurulmasına izin verilenler dışında, izin belgesi bulunmayan bakkal, pastane, hırdavatçı, kırtasiyeci, oyuncakçı, seyyar satış yapan tablacılar, pazar ve panayır alanlarına açılan standlarda oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeleri, şenlik ve işaret fişeklerini bulunduranlar hakkında işlem yapılacağı yine hükümlere aykırı oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı madde ile şenlik ve işaret fişeklerini bulunduran işyerlerinin ise (30) otuz gün içinde bu tür maddeleri derhal aldığı yere iade etmeleri gerektiği Şenlik ve İşaret fişeklerinin belirlenen saatler dışında kullanılmaması.Resmi törenler ile daha önceden programlanmış ve geleneksel hale gelmiş festival, şölen ve bunun gibi etkinliklerde havai fişek vb. kutlama materyalleri Valilik Makamından izin alınmak suretiyle kullanılacağı belirtilirken Yukarıda belirtilen hususlara aykırı hareket ettiği tespit edilen şahıs veya işyeri hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 170 ve 174. Maddeleri ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince İdari Yaptırım Kararı Uygulanacağı Valilik Makamının 20.01.2017 tarihli olurlarıyla anlaşılmıştır

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.