Yalova Gücünü de Devreye Aldı

Yalova Gücünü de Devreye Aldı

Merkezi Denizli’de bulunan Bereket Enerji Grubu’nun Yalova’ da devam eden rüzgar enerjisi projesinin son etabı olan 18 MW (Megawatt) gücünde 12 türbini daha devreye alındı. Grubun böylece sadece Yalova’daki rüzgar enerjisindeki kurulu gücü 54 MW’ ye yükse

A+A-

Yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilmesinde öncü rol oynayan Bereket Enerji Grubu, rüzgara dayalı elektrik üretiminde önemli bir projeye daha imza atmış oldu. Uşak- Banaz’da 54 MW, Aydın- Söke’de 45 MW gücünde rüzgar enerji santralleri bulunan grubun Yalova’ daki 54 MW’ lık projeyi tamamlamasıyla rüzgar enerjisindeki toplam kurulu gücü de 153 megawatta yükselmiş oldu.

 

Hidroelektrik santrallerden sonra güneş ve rüzgar enerji santrallerinde de istikrarlı büyümeyi planlayan Bereket Enerji Grubu’nun son projelerle yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi 1000 MW’ ye ulaştı. Toplamda 2100 MW’ lık enerji üretim kapasitesine sahip grubun yatırımlarındaki ‘’insana saygı ve çevreye duyarlı ‘’ anlayışı ise ‘’Düşük karbon kahramanı’’ firma seçilmesini sağladı.

 

Bereket Enerji Grubu Rüzgar Projeleri Direktörü Özkan Ulu, rüzgar santrallerinin yapımında çevre ve doğanın korunmasını temel ilke kabul ettiklerini belirterek, tüm projelerde halkın bilgilendirildiğini dile getirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.