YAZ-AR- BİR Diyar Diyar Geziyor!

YAZ-AR- BİR Diyar Diyar Geziyor!

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR- BİR) nin Bozkurt Ortaokulunda düzenlediği “Anneler Günü Türkü ve Şiir Dinletisi” yapıldı.

A+A-

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR- BİR) nin Bozkurt Ortaokulunda düzenlediği “Anneler Günü Türkü ve Şiir Dinletisi” yapıldı. Dinletiyi, çok sayıda Bozkurtlu ile birlikte, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt Ortaokulu Müdürü Akif Bayar, YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu da izledi. Gündüz başlayan etkinlikte okulun düzenlediği kermesin yanı sıra; öğrenciler, şairlerle ve sanatçılarla sohbet etme imkânı buldu.

Açılış konuşmasını yapan YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu, Bozkurt’ta olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, bu fırsatın oluşmasında büyük gayretleri olan Bozkurt Ortaokulu Müdürü Akif Bayar ve YAZ-AR- BİR Bozkurt temsilcisi Reyhan P. Karaalp’e teşekkür etti. Genel Başkan Uslu: “Dernek olarak kültürümüze, edebiyatımıza ve sanatımıza sahip çıkmak ve bunu geleceğe taşımak esas hedefimiz. Bugün şairlerimiz kendi şiirlerini, sanatçılarımız da kendi bestelerinin yanı sıra anonim eserleri sizlerle paylaşacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bozkurt Ortaokulu Müdürü Akif Bayar; öğrencilerin, güzel ve farklı bir gün yaşadıklarını ifade ederek: “Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği yönetimi ve üyelerine teşekkür ediyorum. Reyhan hanıma da teşekkür ederim. Şiirlerle ve türkülerle sizleri baş başa bırakıyor, iyi eğlenceler diliyorum.”dedi.

Bozkurt belediye başkanı Birsen Çelik; “Kulaklarımızın pası silinecek. Buraya kadar zahmet edip gelen şairlerimize, sanatçılarımıza teşekkür ederim.”dedi. Programda: Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp, Veli Aykar, Kadir Yatağan, Ali Tuluk, İsmail Gökçe, Mehmet Aslan, Melahat Kuzu, Ezgar Ergün, Meral Gökkaya şiirlerini yorumlarken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Mehmet Dağal ve Anadolu Folk Rock Sanatçısı Hurşit Türkay türkülerini paylaştılar.

Geç saatlere kadar program sonrasında, YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir, Uslu, Bozkurt Ortaokulu Müdürü Akif Bayar’a günün anısına YAZ-AR- BİR şilti takdim etti. Etkinlikte yer alan sanatçılar ile şairlere Bozkurt Ortaokulu ve YAZ-AR- BİR Teşekkür Belgelerini, Katılım Belgelerini Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt Ortaokulu Müdürü Akif Bayar, YAZ-AR- BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu birlikte verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.