YAZ-AR-BİR Atölye Çalışmaları Başladı

YAZ-AR-BİR Atölye Çalışmaları Başladı

Merkezi Denizli’de bulunan Egeli araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) uygulamalı atölye çalışmaları başladı. Cumartesi günleri saat 13.00’te Denizli Türk Ocakları Salonunda başlayan atölye çalışmalarına YAZ-AR-BİR üyelerinin dışında da ilgi duyan

A+A-

2016-2017 Sezonunun ilk dersi öncesinde YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu atölyelerle ilgili bilgiler verdi.

Abdülkadir Uslu, öncelikle hizmet içi bir çalışma olarak düşündüklerini belirterek: “Önce üyelerimizin katılımıyla başladık daha sonra üyelerimiz dışında da atölye çalışmalarına katılma talepleri geldi. Öncelikle üretilen sanat ürünlerinin kalitesini artıracağına inandığımız bu çalışmalara “dileyen herkesin katılabileceği” kararını aldık. Atölye konularımıza ilgi duyan herkes çalışmalarımıza ücretsiz katılabilir. Üç ayrı atölye çalışmasını aynı anda başlattık. Cumartesi günleri saat:13.00’te öğretmen şair Kadir Yatağan’ın yönettiği, “Dil ve Anlatımda Noktalama İşaretleri Atölyesi” ile başlıyoruz. Saat:14.00’te öğretmen yazar Veli Aykar yönetimindeki “Yazım Kuralları Atölyesi” ile devam ediyoruz ve saat:15.00’ten 16.00’ya kadar devam eden şair Sadık Dağdeviren’in yönettiği “Şiir Atölyesi” ile çalışmamızı tamamlıyoruz.”dedi.

Uygulamalı olarak devam eden atölye çalışmalarında önce teorik bilgiler veriliyor.

Şiir Atölyesinde her hafta Türk Edebiyatında iz bırakmış 2 şiir ele alınarak inceleniyor. Ayrıca atölye çalışmalarına katılanlar şiirlerini okuyarak paylaşıyor. İlk hafta çalışmasında genel bir giriş yapılan şiir atölyesinde: Ali Tuluk, Hatice Öçal, İsmail Gökçe, Candan Sündüs Karadam, Ezgar Ergün, Mustafa Demirci, Veli Aykar, Kadir Yatağan, Hüsamettin Tat, Ali Altınoluk ve Sadık Dağdeviren şiirlerini paylaştılar.

Katılmak isteyenlerin her an başvurabileceği, YAZ-AR-BİR Atölyeleri Mayıs Ayına kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.