Yeni Ufuk ''Büyük Ufuklara Doğru'' 2. Yılında

Yeni Ufuk ''Büyük Ufuklara Doğru'' 2. Yılında

2014 yılının Şubat ayında kurulan ve merkezi Denizli olan Yeni Ufuk Dergisi, 2.yılını düzenlenen etkinlikle kutladı.

A+A-

2014 yılının Şubat ayında kurulan ve merkezi Denizli olan Yeni Ufuk Dergisi, 2.yılını düzenlenen etkinlikle kutladı. Dedeman Park Hotel’de gerçekleşen gecede Yeni Ufuk Dergisi İmtiyaz Sahibi Mehmet Nuri Serbest, Türk milletinin geleceğine kaygı duyan insanlar olarak, milli ve manevi değerlerin gençlerin elinden alındığını, Liberal ve Kapitalist felsefenin dünyada tek güç olma adına milli değerlerimize saldırı yaptığını düşündükleri için 2 sene önce gençlere yönelik bu dergiyi çıkardıklarını söyledi. 2014 yılının Şubat ayında kurulan ve merkezi Denizli olan Yeni Ufuk Dergisi, bu süre içinde Türkiye’de tanınan bir dergi haline geldi.

Türkiye’de 45 ilde dağıtılan ve 3 bine yakın kişiye ulaşan Yeni Ufuk Dergisi, düzenlenen etkinlikle 2.yılını kutladı. Kuruluş yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutlanan Yeni Ufuk Dergisi, hedefini yurt çapında il il, ilçe ilçe, her yere dergiyi ulaştırmak olarak belirledi. Yeni Ufuk Dergisi’nin İmtiyaz Sahibi Mehmet Nuri Serbest’in ev sahipliğini yaptığı geceye, 45 ilden okurlar, dergi yazarları, temsilciler ve davetliler katıldı. Yeni Ufuk Dergisi İmtiyaz Sahibi Mehmet Nuri Serbest yaptığı açılış konuşmasında, 2 sene önce amatör bir dergi olarak kurdukları Yeni Ufuk Dergisi’nin, 2.yılı sonunda Türkiye çapında okunan bir dergi özelliğine kavuştuğunu söyledi. Serbest “100 kişinin üzerinde arkadaşımız Türkiye çapında dergi temsilcilikleri yapıyor ve etraflarına bu dergiyi okutup tanıtıyorlar. Dergimizin yayın çizgisine çok önem veriyoruz.

Yayın çizgimizde hiçbir şekilde bu toprakları Türk yapan, bizi biz yapan değerlere ters düşen bir yayın politikamız yok. Tamamıyla dışarıdan gelen emperyalist saldırılara karşı olarak gençlerimizin milli bilinç sahibi olmalarını istiyoruz. Bu çerçevede donanım kazanmalarını istiyoruz” diye konuştu. Derginin 25 kişiden oluşan mütevelli heyetinin olduğunu belirten Nuri Serbest, dergi hakkında da bilgi verdi. Serbest “Dergimizi 25 kişiden oluşan mütevelli heyetimizin sağladığı finansman sayesinde basıyoruz. Dergimiz 3 bin tirajlı ve ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bu anlamda Türkiye’de çok fazla emsali olmayan bir dergi.

Dayanabildiğimiz, götürebildiğimiz yere kadar bu dergiyi ücretsiz götürmeye çalışacağız. Dergiyle ilgili bizim amacımız asla maddi bir menfaat değildir. Amacımız sadece milli ve manevi değerlerimizin gençlerimize doğru bir şekilde ulaştırılmasıdır” dedi. Sözü daha sonra Yeni Ufuk Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Berkan Sözer aldı. Sözer yaptığı konuşmada, diktikleri fidanın yeşerdiğini gördüklerini belirterek “Yeni Ufuk Dergisi Denizli’de doğan bir güneş olarak tüm Türkiye’yi sarmaya başladı. Ulusal bir yayın organı haline geldi. Memleketin dört bir tarafından temsilcilerimiz ve okuyucularımız bu akşam bizleri yalnız bırakmadı. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Program, açılış konuşmalarının ardından derginin iki yıllık serüvenini özetleyen slayt gösterisi ile devam etti.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Yılma Durak, geçmişte dergiler vesilesiyle kadrolar yetiştiğini belirterek, bu kadro yetiştirme gayretini Yeni Ufuk’ta da gördüğünü belirtti. Akabinde söz alan Prof.Dr. İsmail Yakıt, Yeni Ufuk’un maziyle hali birleştirip istikbale yönlendirdiğini ifade ederek, milliyetçi camiada önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi. Ardından konuklara hitap eden Sami Bal, dergi etrafında Türk milletine hizmet etme gayesinde olan gençlerin olduğunu gördükçe her geçen gün daha heyecanlandıklarının altını çizdi. Sami Bal’ın ardından konuşma yapan

Hakkı Şafak Ses ülkemizin zor günler geçirdiğini ve Türk milliyetçilerine daha çok görev düşebileceğini ifade ederek Yeni Ufuk’un bu noktada birleştirici gücü sebebiyle mühim bir yer teşkil ettiğini söyledi. Son olarak söz alan Himmet Kayhan, gençlerin milli devlete giden yolda kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini söyleyerek dergiyi bu hususta çok önemsediğini ifade etti. Dergi yazarlarına ve temsilcilerine çeşitli ödüllerin takdim edilmesinin ardından sahneyi Ozan Erhan Çerkezoğlu devraldı. Konukların gönül teline dokunan Çerkezoğlu’nun söylediği parçalar, salondaki gençlerin sloganlarıyla sık sık kesildi. Yeni Ufuk Dergisi’nin 2. Yıl gecesi hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.