Yeniden Üretenin ve Üretimin Bayramı Olmalı!

Yeniden Üretenin ve Üretimin Bayramı Olmalı!

Ülkemiz, şaibeli bir sandık sonucuyla 1 Mayıs’a giriyor. Üreten ve alınteriyle geçinen vatandaşın oyuna gölge düşürüldüğü bir mühürsüz seçimle 1 Mayıs’ı buruk karşılıyoruz.

A+A-

Çalışanların kıdem haklarının, kadrolarının, iş güvencelerinin, anayasal kazanımlarının tehlike altına girdiği yeni bir döneme bu mühürsüz seçim damgasını vurmuştur.

Hiçbir emekçinin, alınteriyle geçinen hiçbir vatandaşın yarınına güvenceyle bakamadığı, iş ve aş kaygısıyla sendikasından, kamu görevinden edilme endişesiyle sabaha uyandığı bugünlerde 1 Mayıs, üreten tüm kesimlerin yeniden birleşme ve dayanışma zamanıdır. Yeniden üretebilen, ürettikçe bölüşebilen, kavgayla, ayrışmayla değil, adaletle paylaşabilen bir Türkiye kazançlı olacaktır. Siyaset, bu ayrışmayı körüklediği ve sınırlı sayıda yandaşı beslediği zaman değil; işçinin, memurun, esnafın haklarını eksiksiz sağladığı zaman kazanacak.

Hakkın hukukun bittiği,sosyal adaletin kalmadığı bu siyasetin çöküş zamanı gelmiştir.

Hakça ve insanca bir düzen kurulması için 1 Mayıs en anlamlı dönüm günüdür, bunun kutlaması yapılmalıdır. 

Demokrasiye, cumhuriyete tıpkı 16 Nisan’da olduğu gibi sahip çıkmak için asla yılmamalıyız, umudumuzu diri tutmalıyız. 

Millet, üretmek için, paylaşarak kazanmak için, kıdem hakkına sahip çıkmak için, adaletin yeniden sağlanması için, esnek çalışma usulüne karşı durmak için sandığa gitti, direncini alnının akıyla gösterdi, yapılan yanlış uygulamalara hayır dedi. 

Milletin oyuna şaibe düşürenlere inat, tüm haklarımızı, çalışma barışını sağlamak için, sosyal adalete dayalı bir üretim ve yatırım düzenini sağlamak için alanlarda olmaya devam edeceğiz.

Birkaç yandaşın kurduğu sömürü ve talan düzenine değil, milyonların sağduyulu iradesine yaslanıyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını gururla ve umutla kutluyoruz.

Meclis, bu saatten itibaren en etkili direniş mekanı olacaktır. Bu direnişin kaynağı, 16 Nisan’da hayırlı bir gelecek için sandığa giden milyonlarca emekçinin haklarına sahip çıkan iradesidir. Biz bu iradenin yılmaz bekçisiyiz. İstedikleri kadar Meclis’i etkisiz hale getirmeye çalışsınlar, asla yılmayacağız,en etkin muhalefeti yapmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetine, kıdem tazminatına, sendikal haklarına, çalışma barışına sahip çıkan, KHK düzenine, yandaş ekonomisine ve sömürü çarkına karşı çıkan, alınteri kurumadan karşılığını almayı talep eden milyonların iradesini biz Meclis’te temsil etmeye,onların haklarını savunmaya devam edeceğiz.

Laik cumhuriyet rejimi sayesinde elde ettiğimiz tüm sosyal haklara gölge düşürülmemesi için, 1 Mayıs’ın gerçek anlamda emek bayramı olması için tüm varlığımızı ortaya koymaya kararlıyız. Tüm emekçilerin, alınteriyle geçinenlerin, 1 Mayıs İşçi Bayramımız kutlu olsun.

Emeği ve alınteri uğruna canını ortaya koyan tüm emekçilerimizi saygıyla anıyor, işçi kardeşlerimin gününü yürekten kutluyorum.

Kazım ARSLAN

CHP Denizli Milletvekili

TBMM Yeni Halkla İlişkiler Binası Oda No. 4038 ANKARA

Tel.: 03124205654-55

Faks:03124202133

Cep: 05322173848

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.