YGS'de ben de varım dediler

YGS'de ben de varım dediler

Acıpayam Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığınca yürütülen “Ben De Varım Projesi” kapsamındaki öğrenciler YGS’de  (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) büyük başarı gösterdiler.

A+A-

Proje kapsamında akademik başarısı düşük ve gelir seviyesinin yetersiz olduğu belirlenen 60 öğrenciye müzik, resim ve beden eğitimi kursları verilerek, bu öğrencilere Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına motivasyonu yüksek olarak hazırlanmaları sağlandı.

Acıpayam Kaymakamlığı tarafından başlatılan Ben De Varım Projesinde; proje kapsamındaki 60 öğrencimiz 13 Mart 2016 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında büyük başarı elde etmişlerdir. Proje kapsamındaki 60 öğrenciden   45 öğrencimiz 180 taban puanını aşarak,   %  75 oranında başarı göstermişlerdir.

Ayrıca 180 taban puanını aşamayan 14 öğrencimizde 150 puan ve üzeri alarak yaz döneminde yapılacak olan üniversitelerin Beden Eğitimi, Resim ve Müzik bölümlerinin yetenek sınavlarına girmeye hak kazanmışlardır. Öğrencilerin sınav motivasyonunu ve başarısını arttırmak için öğrencilere hafta sonu proje kapsamında YGS hazırlık kursu açılmış ve öğrencilerle birebir ilgilenilmiştir. Proje kapsamındaki öğrencilerimizi yetenek sınavlarına hazırlamak için hafta sonu ve hafta içi resim, müzik ve beden eğitimi kursları düzenlenmiştir ve bu kurslar düzenli bir şekilde devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.