Zeybekler Günü Festivali Başlıyor

Zeybekler Günü Festivali Başlıyor

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Zeybekler Günü Festivali düzenleyeceklerini söyledi.

A+A-

İki zeybekle birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Akyol, 18 Mayıs Perşembe günü Lara ve Murat Başaran’ın Gençlik Konseri düzenleyeceğini söyledi. Akyol, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’yla Zeybek Günü Festivali’ni bir arada yaşamak istediklerini belirterek hazırlayacakları etkinliklerle zeybek kültürünü daha geniş bir alanda tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Akyol, “Dosta güven düşmana korku salan zeybek kültürünü herkese tanıtmak istedik. Akademik olarak yapılan çalışmalarla da Tavas ilçesinin zeybek kültürünün beşiği olduğu tescillendi. Festivalimiz çevre illerden konukların da katılımıyla bölgesel bir niteliğe kavuşacak. İlerleyen yıllarda ulusal çapta etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Düzenlediğimiz festivalle bu folklorik yapıyı kılığı, kıyafeti, figürleriyle, her yönüyle tanıtmak istiyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’yla Zeybek Festivalimizi bir arada dolu dolu yaşamak istiyoruz” dedi.

19 Mayıs Cuma günü yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak etkinliklerin ilk gününde, mehteran gösterilerinin ardından Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Turgut Tok Prof. Dr. Nurettin Öztür ve Öğr. Gör. Ramazan Teğiz, tarafından katılımcılara Tavas ve zeybek kültürü konulu bir panel verilecek. Panelin ardından Işıl Koç konseri düzenlenecek. Bağlar Mesireliği’nde kurulacak olan alanda yapılacak etkinliklerin ikinci gününde kültür stantları gezilecek. Akşam saatlerinde ise halk oyunları ekiplerinin dans gösterilerini sahnelemesiyle festival sona erecek. 21 Mayıs Pazar günü ise Tavas Belediyesi ve Kızılcabölüklüler Vakfı’nın işbirliğinde düzenlenen 21’inci Geleneksel Kızılcabölük Denizli Doğa Yürüyüşü yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.