Zolan : Hedef daha çevreci bir nesil

Zolan : Hedef daha çevreci bir nesil

Çevreci bir neslin oluşmasını hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin projesi ile kentin 10 farklı bölgesinde hizmet veren bilgi evi ve kurs merkezinin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

A+A-

Çevre hassasiyeti nedeniyle Türkiye'nin "En Çevreci Belediyesi" unvanına sahip Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği "Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor" projesini bilgi evi ve kurs merkezlerinde eğitim gören çocuklara anlattı. Çevreci bir neslin oluşmasını hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin projesi ile kentin 10 farklı bölgesinde hizmet veren bilgi evi ve kurs merkezinin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

 

Türkiye'nin "En Çevreci Belediyesi" unvanına sahip Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçireceği "Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor" projesini Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri öğrencilerine anlatıyor. Bu kapsamda Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim programına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Halil İbrahim Kaşlıköse, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kayıhan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nin üzerine kurulacak sistem ile kentin farklı bölgelerinde bulunan toplam 10 bilgi evi ve kurs merkezinin elektrik ihtiyacının karşılanacağı projede, öğrencilere enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların payını azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak konularında bilgiler verildi, ayrıca enerji tasarrufunun önemi anlatıldı.

 

Öncelik çevre hassasiyeti

 

Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, proje ile öncelikle çevre hassasiyeti üst seviyede bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yenilenebilir enerji kaynağına yatırım yapacağını söyledi. Büyükşehir'in elektrik maliyetini de azaltacak projenin örnek olacağını kaydeden Özsoy, buradan elde edilecek elektrik enerjisi ile 10 ayrı bilgi evi ve kurs merkezinin enerji ihtiyacının karşılanacağını sözlerine ekledi.  

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.