Zorunlu Trafik Sigortası Haraca dönüştü

Zorunlu Trafik Sigortası Haraca dönüştü

CHP Denizli İl Örgütü ve Merkezefendi İlçe Örgütü, Çınar Meydanı'nda Denizlililer ile buluşarak zorunlu trafik sigortasında yapılan zamlara açık bir tavır aldı. Örgüt adına basın açıklaması yapan Merkezefendi İlçe Başkanı  Sedat Demirci zamların hiçbir şa

A+A-

CHP Denizli İl Örgütü ve Merkezefendi İlçe Örgütü, Çınar Meydanı'nda Denizlililer ile buluşarak zorunlu trafik sigortasında yapılan zamlara açık bir tavır aldı. Örgüt adına basın açıklaması yapan Merkezefendi İlçe Başkanı  Sedat Demirci zamların hiçbir şart altında kabul edilemeyeceğini belirten basın açıklamasını okudu.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise, katıldığı protesto etkinliğinin ardından yaptığı yazılı basın açıklamasında, trafik sigortası zamlarıyla ilgili şu değerlendirme bulundu:

"VATANDAŞIN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN"

"Mevcut iktidar, vatandaşın cebine göz dikmeye devam ediyor. Seçim vaatlerini gıdım gıdım yerine getirmeye kalkanlar, daha 2016 bütçesi geçmeden verdikleri zammı misliyle geri almaktadır. Bugün, Türkiye’de 20 milyona, Denizli’de 351 bine yakın araç, neredeyse bir haraca dönüşmüş zorunlu trafik sigortası adı altında 3 kat, 4 kat zamma mahkum edilmiştir.

Geçen yıl 250 Liraya zorunlu trafik sigortası yaptırabilen bir sürücü, bu yıl 800 Liraya, 1000 Liraya sigorta yaptırmaya itiliyor. Hiç yoktan yere, denetlenmeyen firmalar, rant alanına dönüşmüş bir sigorta alanı ve yasal boşluklar yüzünden Denizli’de ve Türkiye’de yüzbinlerce sürücü çok büyük bir soygunlukla yüz yüze kalmıştır.

TRAFİK SİGORTASI ZULME DÖNDÜ, RANT BÜYÜDÜ

Bugün asgari ücretliye, polisimize, jandarmamıza, emeklimize biraz olsun zam geliyorsa, bu CHP kadrolarının aylardır ısrarla vurguladığı seçim kampanyalarının baskısının bir sonucudur.

Verilen bu zamların acısı daha Ocak ayında çok ciddi vergi yükleriyle çıkarılmaktadır. önce mutfaktan, sonra elektrik, su ve doğalgazdan, şimdi de arabalarımızdan alınan vergi ve sigortalar tüm vatandaşlarımızı isyan noktasına getirdi.

DEVLETİ YÖNETTİĞİNİ SANANLAR SEYİRCİ KALMASIN

Devleti yönettiğini sananlar, ÖTV, MTV, K belgesi ve zorunlu trafik sigortası adı altındaki fahiş soyguna seyirci kalamaz. Çocuğunun okul harçlığından, eve bırakılan mutfak parasından, dişimizden tırnağımızdan arttırdığımız her kuruş arabanın zorunlu trafik sigortasına gidiyorsa vay halimize!

Son yıllarda 10 kat, son 1 yıl içinde 3-4 kat artan zorunlu trafik sigortası, artık sorunlu trafik sigortasına dönüşmüştür. Ekmeğini yoldan kazanan taksici, nakliyeci, servis şoförümüz akaryakıt fiyatları düşerken hala yüksek bedel ödemeye isyan ediyordu. Bu kadar maliyet yetmezmiş gibi, şimdi de zorunlu trafik sigortasıyla beller iyice büküldü. On binlerce esnaf, sırf yasal boşluklar ve denetim eksikleri yüzünden milyonlarca lirayı hiç yoktan yere sigortaya yatırıyor. Böylesine büyük bir soygun düzeni işlerken AKP kadroları bu kuralsızlığa karşı eli kolu bağlı mı bekleyecek?

Biz emeklimize 2 maaş ikramiye dedik, AKP kadroları 100 Lira zam verip şimdi peşin peşin vergilerle geri almaya kalktı, arabası olan vatandaşa kontak çevirmeyi lüks saydı.

Asgari Ücretli için Arabaya Binmek Lüks Oldu

Biz asgari ücreti 1500 Lira yapalım, işverenden vergiyi almayalım dedik. AKP kadroları 1300 Lirayı zorla verip ertesi gün vergileri şişirdi, zorunlu trafik sigortasıyla kaşıkla verileni kepçeyle aldırdı; yazıktır!

Vatandaşın kontak çevirecek dermanı kalmadı

Lüks araçlarla dar gelirlimizin zar zor, haftasonları binebildiği arabasına aynı zorunlu sigorta primi ödettiren düzene karşı acilen bir yasal düzenleme gerekiyor. Kasko fiyatına yaklaşan zorunlu trafik sigortasında acil yasal düzenleme öneriyoruz. Gelin Mecliste bu ortak soruna çare olalım. Sorun sadece vergi ve teşvik düzenlemesiyle çözülemez. Gelin, ürün ve hasar ödeme düzenine dair yeni bir yasa çıkaralım. Ürün değer kaybı teminatını yasayla isteğe bağlı hale getirelim. Kazaya karışan araçta bir değer kaybı oluşuyorsa, bırakın kazayı yapan kişi eğer istiyorsa bunu kasko sigortası içinden karşılayabilsin.Vatandaşı zorunlu sigorta zulmünden hep beraber kurtaracak ilk adım bizden geliyor. AKP kadroları her önerimize “hayır” demekten vazgeçsin, vatandaşın sırtındaki yüke yeni yükler bindirmeyi terk etsin.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.