''19 Mayıs Başkaldırının Simgesidir''

''19 Mayıs Başkaldırının Simgesidir''

Türkler, tarih sahnesinde hiçbir zaman esaret ve himaye altına girmemiştir. Türklük demek tam bağımsız yaşamak, manda ve himaye altına girmemektir. Damarlarında Türk kanı dolaşan herkesin geninde ‘’hürriyet ve sahip olduğu kudret’’ vardır.

A+A-

Türk milletinin kudret ve hürriyetine dayanarak, kendi kararlarını kendisinin vereceği tam bağımsız bir devlet için yola çıkışlarının 97. yıldönümünü haklı gurur, ancak buruk bir sevinçle karşılamış bulunmaktayız. Bu burukluğun en temel sebebi ise; 7 Haziran 2015 seçimlerinden bugüne kadar 520 vatan evladını şehit vermemiz ve şehit haberlerine karşı halkımızın alıştırılmaya, Türk gençliğinin milli şuurdan uzaklaştırılmaya çalışılmasıdır. Dünün işgal zihniyetinin topla tüfekle yapamadığını, meydan savaşlarıyla başaramadığını, anlaşma masalarında ulaşamadığını günümüzde Türk gençliğini medya ile uyutarak yapmaya çalışmaktadırlar.

Anadolu topraklarındaki bağımsızlık ve mili mücadele ateşi, Havza Genelgesiyle yakılarak Türkiye Cumhuriyetin temelleri atılmıştır. Bu ateş Amasya’da Türk milletinin bağımsızlık ve egemenliğini körüklemiş, sonra Erzurum Kongresiyle yayılmış ve Sivas’tan tüm vatana ‘’Ya İstiklal, Ya Ölüm!’’ diyen Atatürk’le silah arkadaşları sayesinde Türk milletinin yeniden dirilişi ve uyanışı olmuştur. Nihayetinde Türk’ün azim ve kararlılığı ile tokadı yiyen düşman askeri, bu topraklardan geldikleri gibi gitmişlerdir.

Bu çerçevede; 

• 19 Mayıs, dünyadaki ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin simgesidir. 

• 19 Mayıs zulme, eziyete, işgal ve istilaya başkaldırışın timsalidir. 

• 19 Mayıs bağımsızlığa, özgürlüğe duyulan inancın birliği, tekliği ve asla vazgeçilmezliğidir. 

• 19 Mayıs teslimiyetin reddi, milliyetçiliğin kabulüdür. 

• 19 Mayıs Türk milletinin, geçmişe karşı bağlılığının ve geleceğe karşı sorumluluğunun doruk noktasıdır. 

• Nihayet 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdesidir...

Meseleler ne kadar büyük olursa olsun, umutsuzluk ne denli yaygın olursa olsun, bilinmelidir ki, Türk milliyetçileri tarihi tekrar edebilecek sabır, azim ve cesarete ziyadesiyle sahiptir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 97. Yıldönümünde, başta bu günü geleceğimizin güvencesi olan Türk gençliğine armağan eden Gazi Mustafa Kemal ve ülkü arkadaşları ile şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 İsmail CİRİT

MHP PAMUKKALE İLÇE BAŞKANI

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.