''Basın Demokrasinin Olmazsa Olmazıdır''

''Basın Demokrasinin Olmazsa Olmazıdır''

''Basın Demokrasinin Olmazsa Olmazıdır''

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Pamukkale İlçe Başkanı İsmail Cirit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

 

Basının gelişmiş bir demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu belirten MHP’li Cirit, “Türkiye’nin çok önemli bir süreçten geçtiği bu günlerde gazetecilik mesleğinin ne denli önemli olduğunu söylemek gerekir. Doğru ve tarafsız habercilik ilkesi ile vatanın ve milletin menfaatleri doğrultusunda haber yapmak ne kadar önemli ise yalan ve iftiralara karşı da demokratik ve özgür basının, hukuk kuralları içinde doğru ve gazetecilik ahlakı çerçevesinde olması her gazetecinin sorumluluğudur'' dedi.

Basın çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Cirit,  “Her türlü zor koşullara rağmen ayakta kalmaya çalışan vefakâr Anadolu basınını göz ardı etmemiz mümkün değildir. En kritik dönemlerde hep en kritik görevi üstlenmeyi kendisine şiar edinmiş Anadolu basını ve tabi ki çalışanları takdiri hak etmektedirler. Bölgelerinde zor şartlar altında yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, milletimizin talep ve beklentilerini yansıtarak, kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Basın çalışanlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi olmak üzere, her konuda rahat, özgür, bağımsız ve güvence altında görev yapması, hepimizin ortak beklentisi olmalıdır. Aynı zamanda gelişmiş bir demokrasinin de en önemli gereğidir.

Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Basın Çalışanları Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarımıza sağlıklı, huzurlu, ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.