''Çanakkale Geçilmez'' Diyenlere minnettarız

''Çanakkale Geçilmez'' Diyenlere minnettarız

''Çanakkale Geçilmez'' Diyenlere minnettarız

A+A-

ÇANAKKALE ZAFERİ BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

 

18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi kahraman Türk milleti ve askerinin iman ve kahramanlığının destanıdır. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü bu zafer vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Şehitlerimizin kutsal armağanı olan bu topraklara, damarlarında asil kan dolaşan Türk insanı bugüne kadar sahip çıkmıştır ve bundan sonra da canından aziz tuttuğu bu kutsal emaneti koruyacaktır.

 

 RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

 

Çanakkale Zaferimizin 103. yıldönümünde, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Büyük Önderimiz Atatürk olmak üzere Çanakkale savunması ile Türk milletinin en büyük destanlarından birisini kanlarını dökerek tarihe yazan silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi 'Vefası olmayanın, imanı da olmaz' düsturu ile minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Bugün tam 103 yıl oldu. Türk'ün o makus kaderinin tekrardan ters döndüğü, Türk Milleti'nin var olabilmesi adına, kahraman Türk erlerinin göğüslerini dünyanın dört bir yanından gelen en kesif orduları siper edip, Türk Milleti'ne adeta yeniden var ettiği, koskoca tam 103 yıl. Peki neydi Çanakkale? Şimdi ki bazı kartel medyanın zihinlerimize empoze etmeye çalıştığı, sıradan bir deniz savaşı mıydı? Ya da erk sahibi kimi devlet yetkililerinin hafızalarımızdan silmek istediği kadar, basit bir vuku muydu Çanakkale? Hiç şüphesiz ki, ne o küresel sermayenin teşeronu kartel medyanın söz ettiği kadar sıradan, ne de o yetkililerin unutmamamızı istediği kadar basit bir deniz savaşıdır Çanakkale.

BU MİLLETİN KALELERİNİ HİÇBİR KUVVET AŞAMAYACAK

Çanakkale anlı, şanlı koskoca bir destanın adıdır! Türk'ün ateşle imtihanı, Türk'ün gurur levhasıdır Çanakkale. Gözünü kan bürümüş vampirlere mezar, şehitlere peygamber ağuşudur Çanakkale. Tüm dünya küfrü bir olup gelse de, onun cehennem ateşini söndüren zemzem suyudur Çanakkale. İşte Çanakkale budur! Milletleri millet yapan değerlerin başında milli hafıza gelir. Milli hafızadan yoksun bir millet, bugününü bilemez ve geleceğini de göremez. Bunun sonucu da haliyle hüsran ve yok oluştur. Bizler geçmişte Çanakkale'de atalarımızın bize göstermiş olduğu ve Mehmet Akif'in ‘Asım'ın Nesli’ diye tarif ettiği, iman ve vatan aşkıyla hareket etmeye and içmiş bir nesiliz biz. Bu vatan için ölmesi emrolunduğu gün gözünü kırpmadan cepheye koşacak olan bir nesiliz biz. Türk Milleti şuna emin olsun ki; son kahraman Türk sağ olduğu sürece, bu milletin kalelerini, bu milletin Çanakkale'lerini hiç bir kuvvet aşamayacaktır. Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.

MEHMET TUĞRUL İYİ PARTİ BULDAN İLÇE BAŞKANI

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.