''Duvarsız Sınıflara'' Ödül Verildi

''Duvarsız Sınıflara'' Ödül Verildi

"Duvarsız Sınıflar" Ekibi Başarı Belgesi İle Ödüllendirdi

A+A-

Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında "Duvarsız Sınıflar" çalışmasını gerçekleştiren Acıpayam Anaokulu Öğretmenlerini İlçe Kaymakamı Başarı Belgesi ile ödüllendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Öğretimde Yenilikçi çalışmalara büyük önem vermekte. Okullarda ortaya çıkan yenilikçi çalışmaların tespitini yapabilmek ve ülke geneline yayabilmek amacıyla her yıl düzenlenen Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödüllerinde Acıpayam üst üste iki yıl derece çıkardı.

Önceki yıl Acıpayam Anadolu Lisesi "Dershanesiz Sisteme İlk Adım" adlı çalışması ile Bölge Birincisi olmuştu. Bu yıl da Acıpayam Anaokulu "Duvarsız Sınıflar" adlı çalışmasıyla Bölge ödülüne layık görüldü.

Duvarsız Sınıflar:

Acıpayam Anaokulu yönetici ve öğretmenlerimizin "Duvarsız Sınıflar" çalışması ile okul bahçesini ekonomik değerini kaybetmiş malzemeleri kullanarak tekrar ekonomiye kazandırmışlar ve kendileri de bahçenin yapılmasında bizzat çalışarak sıfır maliyetle açık hava sınıfı haline getirmişlerdi.

Öğrenciler açık havada doğa ile iç içe derslerini uygulama zenginliği olan bahçede yaparak, yaşayarak, eğlenerek işliyorlar. Okulun bu özelliği öğrenci ve veli memnuniyetini üst seviyelere çıkardı. Öğrenci kayıtlarında okula olan talep arttı. Dolayısıyla önceki yıla göre öğrenci sayısı artış gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda eğitimin kalitesini arttırmaya yönelik ve öğrenci merkezli yenilikçi çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu konuda okullarımızı sürekli teşvik ediyoruz. Acıpayam Anaokulumuz bu çalışmasıyla zaten çok sayıdaki yenilikçi uygulaması ile ön planda olan ilimizi Bölge ödülüne layık görülerek temsil etme hakkı kazandı. Okulumuzu tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kaymakam Ali Şanlıer “Okulumuzda başarılı çalışmalar yürütüldüğünü gördük. Ekonomik değerini yitirmiş malzemeler ekonomiye tekrar kazandırılmış. Sıfır maliyetle Bakanlığımızdan ödenek talep edilmeden gerçekleştirildiği için ekonomik yönden de tasarruf sağlanmış. En önemlisi derslerin işlenmesi için açık havada çok uygun bir ortam olmuş. Bütün okullarımızda ve kurumlarımızda bu tür yenilikçi çalışmaların artmasına önem veriyoruz. Okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.