''Haber Verme Anlayışınızda Millilik Yok''

''Haber Verme Anlayışınızda Millilik Yok''

A+A-

Cumhuriyet Gazetesi’ni sert bir dille eleştiren AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “ Sizin basın  ve haber verme anlayışınız da millilik gibi bir hedefiniz yok. Ne zaman terör sözcülüğünden ve terörist seviciliğinden vazgeçeceksiniz” dedi.

Yazarları ve yönetim kadrosu hakkında terör soruşturması geçiren Cumhuriyet Gazetesi’ni terörist seviciliği ile suçlayan Başkan Filiz; “ İsmi Cumhuriyet olan bir gazete’ye yakışmayan hareketler bunlar” dedi.

“ Öncelikle hala siz teröriste neden terörist diyemiyorsunuz, bunu merak ediyorum ” diyen Başkan Filiz; “Ne Fetö terör örgütü başına ve üyelerine, ne de PKK’lılara terörist diyemeyen basın milli olamaz şeklinde konuştu”

Başkan Filiz yaptığı yazılı açıklama’da devamla şu ifadelere yer verdi:

“ Hatırlarsınız ki önceki aylar’da Gazetenin sitesi yayınladıkları bir  haberde geçen "PKK'li teröristler" ifadesini, birkaç dakika sonra “ terörist ” kelimesini çıkarıp " PKK'liler " diye düzeltmişti. PKK'ya terörist demeye kıyamayan bu hareket kamuoyundan büyük tepki almıştı. Cumhuriyet Gazetesi de, haberlerinde PKK'lılara çoğu zaman terörist diyememişti. Her gün yeni bir ihanete imza atan FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine terörist demeye çekindi. Cumhuriyet daha önce de İstanbul'da DHKP-C'li teröristler tarafından makamında şehit edilen Savcı Selim Kiraz'ın görüntülerini teröre hizmet edecek şekilde manşetlerine taşımış, katil teröristlere de “ eylemci ” demişti.

Cumhuriyet Gazetesi trafik kazasında hayatını kaybeden Başsavcımız içinde de çirkin bir manşet atmıştı.  FETÖ soruşturmalarını başlatan Başsavcı olarak bilinen Mustafa Alper için “kamyon biçti” başlığı atan Cumhuriyet geçtiğimiz gün ise yaptığı bir başka haber’de “ Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kırmızı listede aranan PKK'li Hülya Eroğlu'nun cenazesine ve taziyesine katılan 6 HDP milletvekili hakkında soruşturma başlattı ” diyerek ; uzun zamandır aranan, eli kanlı, azılı teröriste bir kez daha “ terörist ” diyemedi.

Bu da yetmezmiş gibi Cumhuriyet, Denizli’de başsavcı Mustafa Alper’in aracına kamyon çarpması sonrası hayatını kaybetmesini, ‘İlk FETÖ iddianamesini hazırlayan Başsavcı Mustafa Alper’i kamyon biçti’ tweet’iyle paylaşan yazarı Oğuz Güven’in aldığı cezayı “ sadece 55 saniye sonra sildi haksız ve adaletsiz bir ceza ” diye utanmadan savunmaya devam etmektedir.

 15 Temmuz gecesi art arda aldığı çok kritik kararlarla darbenin seyrini değiştiren ve sonrasında da FETÖ'ye adeta göz açtırmayan, görev aşkıyla yanıp tutuşan, vatansever Denizli Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Alper 'in bıraktığı iz ise yıllar geçse dahi unutulmayacaktır “ diyerek sözlerine son verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.