''Kabinenin Efesi'' Sloganına Ne Cevap Verdi?

''Kabinenin Efesi'' Sloganına Ne Cevap Verdi?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de katıldığı programda ‘Kabinenin efesi Nihat Zeybekci’ sloganları üzerine, “Memlekette bir tane efe var. Daha doğrusu devletimizin başında bir tane efe var” dedi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de katıldığı programda 'Kabinenin efesi Nihat Zeybekci' sloganları üzerine, "Memlekette bir tane efe var. Daha doğrusu devletimizin başında bir tane efe var" dedi.

 

Memleketi Denizli'de bir dizi programa katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Bakan Zeybekci'ye, AK Parti Denizli Milletvekili Sena Ramazanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Necip Filiz, ilçe belediye başkanları da eşlik etti. Partililerin sloganları arasında kürsüye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti saflarına katılış sürecini partililerle paylaştı.

 

AK Partili gençlerin, 'Kabinenin efesi Nihat Zeybekci' sloganları karşısında Bakan Zeybekci, "Şimdi Başbakanımız Binali Yıldırım'ın bir sözü var,' Yolların kralı olmaz, kuralı olur' diye. Kabinenin efesi olmaz. Bu memlekette bir tane efe var. Daha doğrusu devletimizin başında bir tane efe var" diye cevap verdi.

 

AK Parti'den belediye başkan adayı gösterildikten sonra hep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tabi olduklarını hatırlatan Zeybekci, "Denizli'de AK Parti olarak bugün bu şehirde başı dik, alnı açık, gururla yürüyecek tek parti vardır oda AK Parti'dir. 2004'de göreve geldiğimizden bu yana aklımızda olan işleri yapmaya çalıştık. Vatandaşlarımızın alıştığı o düzeni bozmak oldu. Kaldırım işgalini kaldırdık, bu anormaldi. Her yerde yürüyüş oldu. Herkes baskı kurdu. AK Parti her zamanki gibi doğru olduğunu bildiğinden geri dönmedi. O gün partim arkamda dimdik durdu. Bir adım geri atmadık. O gün partim geri adım atsa bugün Denizli'deki hizmetlerin birçoğu olmazdı" diye konuştu.

 

"DENİZLİ'DE NE ESER VARSA AK PARTİ YAPTI"

 

2008 yılında alt yapısı çalışmalarıyla ilgili yola çıktıklarında, 'Bu şehir kaybedeceğine biz kaybetmeye hazırız' diyerek çalışmalara devam ettiklerini aktaran bakan Zeybekci, "Bizim partimiz arkamızda aslanlar gibi durdu. Önemli caddelerde şehrin merkezinde alt yapılar projeler yaptık. Bu şehirde dikilen her taşı Ak Parti yaptı. Yapılan her eser ne varsa bunu AK Parti, siz yaptınız. Hak millete aittir. Bu mekanın emanetçisi millet, bu makamı Nihat Zeybekci'ye kendine hizmet etmesi için bizi buraya getirdi. Emaneti geri verirken onuru ve gururuyla yeni sahibine teslim edebilmek vardır" dedi.

 

"TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMA ZAMANI"

 

'Denizli sevdası bitmez' diyen Bakan Zeybekci, "İl Başkanlığı tabelamızın üstüne, 'Denizli hak ettiğini alacak' yazdık. O döneme kadar Denizli hiç hak ettiğini almamıştı. Denizi hakettiğini aldı. Biz bakanlık yapmadık, siz yaptınız. Denizli için bu makamlara sahip olduk. Artık Denizli olmadan siyaset konuşulmuyor. Gençler bu görevi sizler inşallah 66-67-68-69-70. hükümetlere götüreceksiniz. Hükümetler artık bir daha değişmez. Gençler diyecek ki ilerde adam koltuğa oturmuş kalkmamış. Topu topu 23 ay. Laf üstüne laf söyleme zamanı bitti artık taş üstüne taş koyma zamanı. Lafı da söyleriz ama yerine adamına zamanına bakarız. Bu ülkede fabrika fabrika koyacağız. Esnafın tezgahının yanına bir tezgah daha koyacağız. Bundan sonra hükümetler bu kadar hızlı değişmez. Bu yaz sıcak geçer, yıl sonuna doğru sandık yeniden önümüze gelir gelirse de gümbür gümbür gideriz" dedi.

 

"BU ÜLKENİN GÜNDEMİNDEN TERÖR ÇIKACAK"

 

Ekonomi Bakanlığındaki Denizli ofisinin her zaman Denizlilerin hizmetinde olacağının altını çizen Bakan Zeybekci, "Allah dostlarımızı ağlatıp, düşmanlarımızı güldürmesin. Etrafımızdaki bu ateş çemberinin olduğu bu ortamda başka bir ülke millet olsaydı yerlerdeydi. Esamesi bile okunmuyor olurdu. Allah'a şükürler olsun ki şehitlerimiz pahasına, mekanları cennet olsun. Terör ne pahasına olursa olsun, altını çizerek söylüyoruz. Maddi ve manevi ne pahasına olursa olsun bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Bu bayrağı indirtmeyeceğiz. Birileri çıkıyor, bir yerlerden, Türkiye içinden de dışarıda da diyor ki,'Diyalog'9 diyalog miyalog yok kardeşim. O silah ellerinde olduğu sürece, kökü kazınıncaya kadar, diplerine kezzap dökülene kadar devam edecek. Bu ülkenin gündeminden en kısa sürede çıkacak. Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan, benim Kürt kardeşimin de düşmanı olan bu eli kanlı ruhu vicdanı ve aklı satılmış olan bu hainler temizlenecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Hep beraber temizleyeceğiz" dedi.

 

"BU ÜLKE DÜNYA BANKASI VE IMF'E MUHTAÇ OLMAYACAK"

 

Bakan Zeybekci şöyle konuştu:

 

"Şimdi görüyorum yüreğim soğuyor. Allah şahittir,' Ağzına sağlık aslanım' diyorum. Gidiyorlar, Diyarbakır'da Sur'da, benim Kürt kardeşimden cevabını alıyor ya,'Ne yüzle geliyorsun sen buraya hain' diyor ya 'oh' diyorum. İnşallah onlar mahkemelerde de bu ülkenin hukukuna bu milletin adaletine teslim olacaklar."

 

"Bu ülkeye asla ve asla Dünya Bankası'ndan Ekonomi Bakanı gelmeyecek" diyen Zeybekci, "Bu ülke bir daha asla IMF'ın kapısına gitmeyecek, Dünya Bankası'na muhtaç olmayacak. IMF'nin memurları gelip de bu ülkenin Başbakanlarına, bakanlarına ahkam kesmeyecek. Türkiye hafif karışsın, bu karışıktan rant alalım. Bütün dava ne biliyor musunuz? Yüzde 7 bir faiz gördü bu ülke. Benim vatandaşımın günlük tüketim ihtiyaçlarından ödediği verginin, 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyor. AK Parti geldiğinde böyleydi. Şimdi yüzde 12'ye indi. Yüzde 86'sı faize gidiyordu, şimdi 12 lirası faize gidiyor. Biz bunu da istemiyoruz. Bunu da vermeyeceğiz. Bunu da ödemeyeceğiz. Aslında bütün kavga bu. O 86 lirayı faiz olarak alanlar, ellerinden bu yağlı kaymaklı katmerin gitmesine katlanamadıkları için bütün bu meseleler ortaya çıkıyor. Bunlar bir daha, milletin atar damarlarına, milletin canına, o bypasslarını yapamayacaklar. Faizlerin yavaş yavaş aşağı gittiğini göreceksiniz. Son 3 toplantıda Merkez Bankası, her birinde yarımşar puan olmak üzere, 1.5 faizleri aşağı çekti. Göreceksiniz bunan daha da aşağı gidecek."

 

"BU ÜLKE İSTİKLAL MÜCADELESİ VERİYOR"

 

Kurların da faizinde aşağı ineceğini vurgulayan Bakan Zeybekci, "Sıkıntılar yok mu var. Her birinin peşindeyiz. Türkiye yeniden bir istiklal mücadelesi veriyor. Türkiye yeniden geleceğimizin teminatı gençlerimiz için bir istikbal mücadelesi veriyor. Gelecek mücadelesi veriyor. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, bu ülke ayaklarına pranga olan şuandaki bu sistemi mutlaka ve mutlaka düzeltecektir. Dokunulmazlıklarla ilgili millet istediği zaman kalktı mı? Millet artık önünün açılmasını, siyasetin o Ankara'nın dehlizlerinde bu ülkenin geleceğinin kaybolmasını istemiyor. Bu millet kendisi için en faydalı olan, rejim veya sistem başkanlık, yarı başkanlık adına ne derseniz deyin inşallah en kısa sürede halledecektir. Ardından durmak yok hizmete devam inşallah" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.