''Okullar Ak Partinin Arka Bahçesi Oldu''

''Okullar Ak Partinin Arka Bahçesi Oldu''

Denizli Ülkü Ocakları Başkanı Murat Naci Öncel, Ak Parti’nin başta İmam Hatipler olmak üzere birçok lisede teşkilatlar kurduğunu,  öğrencilere AKP kartvizitleri dağıtıp, çeşitli gezi, toplantı gibi faaliyetlerle öğrencileri suça sürüklediğini ileri sürdü.

A+A-

Siyasi partiler kanunun 11. Maddesi gereği öğrenciler üzerinde örgütlenme ve üyelik yapılamayacağını belirten Öncel,  “AKP il ve Merkezefendi ilçe teşkilatı tarafından AK-LİS (AKP lise teşkilatı) adı ile liselerde örgütlenmeye çalışılmakta ve il binasında liseli öğrencilere toplantılar tertip edilmektedir. Bu illegal yapılanma başta İmam Hatipler olmak üzere birçok lisede teşkilatlar kurmakta,okullara istedikleri gibi girip çıkmakta, öğrencilere AKP kartvizitleri dağıtıp,çeşitli gezi, toplantı vb .faaliyetlerle öğrencileri suça sürüklemektedirler. Üstelik bunu gizli saklı yapmaya gerek bile duymadan AKP binasında yaptıkları toplantılardan tutunda faaliyette bulundukları okullara kadar yaptıkları etkinlikleri sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmaktan da bir beis görmüyorlar.  Milli Eğitim Bakanlığı Orta öğretim kurumları ödül ve disiplin yönetmeliği 13. Maddesi gereğince söz konusu faaliyetlere katılan her öğrenci, öğretmen ve idareci suç işlemiş ve cezalandırılmaları gerekmektedir. Ancak genç kardeşlerimizin eğitim hayatlarının zarara uğramaması adına isimlerini afişe etmiyoruz” dedi.

“OKUL YÖNETİCİLERİ SUÇ İŞLİYOR”

Bazı okul yöneticilerinin AKP’nin okullarda siyasi faaliyetlerine göz yumduğunu belirten Öncel, “Lakin söz konusu yasadışı etkinler için okullarının kapılarını siyasi partiye açıp hatta okul içersinde kendilerine toplantı salonu bile tahsis eden idarecilerden; Başta  Merkezefendi ilçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür yrd. Ramazan Kocabaş, Barbaros Kız İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı  Ahmet Sarıkaya, Denizli İmam Hatip Lisesi müdürü Hüsamettin Küçükçal, Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip lisesi müdürü Mustafa Yollu, Bağbaşı İmam Hatip lisesi müdürü Hüsrev Odabaşı olmak üzere  bu siyasi faaliyetlere göz yuman tüm idarecilerin görevlerinin gereklerine ve hukuka aykırı eylemlerinin yada ihmallerinin tespiyi halinde kanun önünde hak ettikleri cezaları almaları gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“HUKUKİ YAPTIRIM UYGULANMALI”

Okullarda siyasi faaliyetlere göz yumanlşarla ilgili hukuki süreç başlatılmasını isteyen Öncel, “Konu son derece önemli ve de vahimdir. AKP’nin yaşadığı güç zehirlenmesinin en açık örneğidir. Okul idarecilerine, öğretmenlerine uygulanan siyasi baskı her kesimce malum , bu baskıyı öğrencilere kadar indirmekse bir nevi siyasi terördür. Bu nedenle Başta AKP İl Başkanı Necip Filiz ve AKP Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör olmak üzere öğrenciler üzerinden illegal metotlarla çıkar sağlamaya çalışan sorumlulara gereken hukuki yaptırım uygulanmalıdır. İsmi geçen tüm kişi ve idarecilerin suç unsurlarına ait bilgi ve belgeler Ak-lis Denizli’ ye ait sosyal paylaşım sitesinde mevcuttur. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin üzerinden her türlü kirli el çekilinceye kadar da mücadelemize hukuk içersinde devam edeceğiz. Gençlerimizi yandaş yapma teleşındakiler bize hukuk işlemiyor diyorlarsa o başka. Ancak bizler Türk Milleti adına karar veren hakim ve savcılarımızın hukuku işleteceğine inanıyor hepinize saygılar sunuyoruz” ifadelerini kullandı. MESUT GÜLER

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.