''Önce Kendi Kirli Tarihinize Bakın''

''Önce Kendi Kirli Tarihinize Bakın''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli Büyükşehir Grup Başkanvekili Av. Yusuf Garip, Türkiye’yi sözde soykırım yapmakla suçlayanların öncelikle kendi tarihlerine bakmaları gerektiğini söyledi.

A+A-

MHP’li Garip, Alman Federal Meclisi’nin günlerdir tartışılan sözde soykırım tasarısını yapılan oylamada kabul etmesine tepki gösterdi.

20. yüzyılın başlarında Avrupa’yı kan gölüne çeviren, milyonlarca insanı insafsızca ve vicdansızca katleden bir ülkenin bugün böyle bir karara imza atmasının komik olduğunu kaydeden Garip, “Alman parlamentosunun aldığı bu kararı şiddetle kınıyoruz. Kendilerini tarihçilerin yerine koyarak yalanlarla dolu olduğu her şekilde ispatlanmış olan bu olayları bir millete mal etmeye kalkışmak tam anlamıyla bir hezeyandır. Ayrıca tarihi kara lekelerle dolu olan, Avrupa’nın göbeğinde milyonlarca insanı gaz odalarında katleden bir milletin bugün, böyle bir karar imza atması ve bizleri soykırımcı olarak nitelemesi tirajikomiktir” dedi.

Alman Federal Meclisi’nin kararını şiddetle kınadığını belirten Garip, “Kaldı ki, dünyada onlarca parlamento kendisini hukukun da üzerine koyarak sözde soykırım kararını onaylarken, uluslararası anlamda yetkinliği olan hiçbir mahkeme bugüne dek Türkiye’de hiçbir gerçek kişiyi soykırım suçlusu ilan edememiştir. Sadece tarihçilerin ve mahkemelerin karar vereceği bir konuda siyasilerin bu yönde attığı adımlar iki ülke ilişkilerine zarar verecektir. Özellikle Almanya’da yaşayan üç milyon Türk vatandaşını da derinden yaralayacaktır. 20. yüzyılın başlarında Avrupa’yı kan gölüne çeviren, milyonlarca insanı insafsızca ve vicdansızca katleden bir ülkenin bugün böyle bir karar alma cüretini göstermiş olmasını şiddetle kınıyor, yapılan bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz” diye konuştu. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.