''Sağlıklı Olan Her Vatandaş Kan Vermeli''

''Sağlıklı Olan Her Vatandaş Kan Vermeli''

''Sağlıklı Olan Her Vatandaş Kan Vermeli''

A+A-

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve geldiği günden bu yana belediye olarak sosyal belediyecilikte öncü olurken, diğer sivil toplum kuruluşlarına ve sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ediyor. Kızılay Haftası nedeniyle, her yıl kan bağışı kampanyasına destek veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, bu yılda desteğini sürdürdü. Gürlesin, “Kan bağışı, kanı veren için de, alan için de hayati unsurlar içeriyor. Türk Kızılay'ına destek vermek amacıyla Belediye personelimizle birlikte kan bağışında bulunduk. Sağlık durumu uygun olan tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum” dedi.

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası çerçevesinde, her yıl olduğu bu yıl da Pamukkale Belediyesi kan bağışı kampanyası düzenledi. Pamukkale Belediyesi’nin Ana Hizmet Yerleşkesi’nde açılan Kızılay Kan Bağışı çadırında düzenlenen “Kan Bağışlayın Hayat Kurtarın” Pamukkale Belediyesi Kızılay El Ele Kan Bağışı Kampanyası’nda Pamukkale Belediyesi Başkanı Hüseyin Gürlesin başta olmak üzere, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve personel kan bağışında bulundu.

“KAN BAĞIŞI KAMPANYAMIZ GELENEKSELLEŞTİ”

Kan bağışının öneminin altını çizen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sağlık durumu uygun olan herkesin kan bağışında bulunmasının, ihtiyaç halinde zor durumda olan vatandaşların hayatlarının kurtarılması noktasında önemli olduğunu belirtti. Pamukkale Belediyesi olarak Kızılay Haftası’nda düzenledikleri kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak Kızılay Haftası olması sebebiyle kan bağışında bulunarak katkı veriyoruz. Ben öncelikle Kızılay Haftası’nın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Pamukkale Belediyesi olarak kan bağışı konusunu önemsiyoruz. Kan bağışı kampanyasını, Kızılay Haftası dolayısıyla belediyemizde üçüncü kez düzenliyoruz. Bunu düzenli olarak gerçekleştirerek geleneksel hale getirdik diyebiliriz. Her kan bağışı kampanyasında olduğu gibi bugün de, başta şahsım olmak üzere, başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, memurlarımız, işçilerimiz, taşeron çalışan ekibimizle ve belediyemize gelen vatandaşlarımızla birlikte Belediyemiz ana binasında kan bağışında bulunduk” dedi.

“KAN VERMEK HAYAT KURTARIR”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kanın hayati ihtiyaçlardan biri olması sebebiyle, Türk Kızılay’ının kan depolarında her an hali hazırda kan stoklarının bulunmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Hayatta üretilemeyen şeylerden birisi de kandır. Kan ihtiyacının ne zaman olacağı belli olmadığı için belli bir kan stokunun olması gerekir. Bundan dolayı her an bizimde ihtiyacımız olabilecek olan bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerekiyor. Sağlık durumu uygun olan tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.

Kan bağışının son yıllarda giderek arttığına da dikkat çeken Başkan Gürlesin, “Bizlerde bu anlamda Pamukkale Belediyesi olarak bu konuda hassasiyetimizi ortaya koyduk. Ben bu sorumluluk bilinciyle kan veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da bu çalışmamız devam edecektir. Ben tekrar Kızılay Haftası’nın hayırlı olmasını ve tabi ki hiçbir vatandaşımızın kan ihtiyacının olmamasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.