''Tavas'ın Emeğine Sahip Çıkıyoruz''

''Tavas'ın Emeğine Sahip Çıkıyoruz''

''Tavas'ın Emeğine Sahip Çıkıyoruz''

A+A-

 Doğanın eşsiz güzelliklerinin tarihin derin izleri ile buluştuğu, kültürel değerlerin birbirinden renkli gelenek ve göreneklerle bir araya geldiği köklü ve kadim bir ilçe olan Tavas her alanda adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bulunduğu yörenin ismiyle anılan ürünlerin sadece o yörede üretilip satılmasını amaçlayan coğrafi işaret tescilinde Tavas Baklavası Türk Patent Enstitüsü'nün onayı ile tescillendi.

Coğrafi işaretlemeyle, yöresel ürünlerin geleneksel özellik ve kalitelerinin korunarak gelecek nesillere aktarılmasını istediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, "Coğrafi işaretlemesinin yapıldığı ürün, bölgeye ve üreticiye marka değeri ve ekonomik bir değer kazandırır. Tavas'ımızın adını hem sosyal hem de kültürel bakımdan tanıtmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Tavas'ın emeğine, potansiyeline sahip çıkmak bizim en önemli görevimiz. İlçemizin tanıtımını sağlayacak bu türden gelişmeleri takip etmeye ve ilçemize yeni değerler katmaya devam edeceğiz. 40 kat yufkayla maharetli ellerde hazırlanan Tavas Baklavası'nın coğrafi işaretlemesi Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi. Tavas'ımıza hayırlı olsun" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.