''Türkler Bu Coğrafyayı Çok Sevdi''

''Türkler Bu Coğrafyayı Çok Sevdi''

''Türkler Bu Coğrafyayı Çok Sevdi''

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Tarihe Dokunmak: Kazıkbeli Anma Etkinlikleri" fotoğraf sergisi ve panel ile başladı. Taştaki Türkler Memleketten Fotoğraf Sergisi'nin düzenlendiği programda Prof. Dr. Turgut Tok ve Doç. Dr. İlhan Erdem Denizli ve Kazıkbeli Savaşı'nın tarihçesini anlattı.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 869 yıl önce gerçekleşen ve Türklerin Anadolu'yu  yurt edinmesinde büyük önemi olan Kazıkbeli Zaferi anısına anma etkinlikleri düzenliyor. Tarihe Dokunmak: Kazıkbeli Savaşı Anma Etkinlikleri kapsamında Denizli Sanat Merkezi’nde fotoğraf sergisi ve panel düzenlendi. Servet Somuncuoğlu anısına düzenlenen Taştaki Türkler ‘Memleketten’ Fotoğraf Sergisi'nin açılışı ile başlayan etkinliklere Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kazım Arslan ve Melike Basmacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve vatandaşlar katıldı. Fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştiren protokol daha sonra panele katıldı.

 

Denizli'de 2 haçlı savaşı yaşandı

 

Kazıkbeli Savaşı'nı anlatan Prof. Dr. Turgut Tok, "Tarihin bu önemli olaylarını bizlere anma fırsatı verdiği için başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a ve idarecilerine teşekkür ediyorum. Denizli tarihi Kazıkbeli ve Miryokefalon Savaşlarından ibaret değil. Bu savaşlar bu coğrafyada yapılmış en öneli savaşlar" dedi. Denizli'de 2 haçlı savaşı yaşandığını ve bundan birçok kimsenin haberi olmadığını ifade eden Tok, bu ve benzeri etkinliklerle gelecek nesillere bu zaferlerin aktarılacağını kaydetti.

 

"Türkler, bu coğrafyayı çok sevdi"

 

Doç Dr. İlhan Erdem ise, Denizli'nin Bizans döneminde gerilediğini anlatarak, "Türkler bu coğrafyaya geldikten sonra gelişme tekrar başladı. Bölge haçlı seferlerine sahne oldu. Bu da coğrafyayı olumsuz yönde etkiledi" dedi. Türklerin bu coğrafyayı çok sevdiğini ifade eden Erdem, "1071’den sonra Türklerin, Anadolu’ya girmesi ile bu bölgede küçük koloniler oluşmaya başladı” dedi.   

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.