''Yalan Söylüyorsun, MHP'ye Yakışanı Yap İstifa Et''

''Yalan Söylüyorsun, MHP'ye Yakışanı Yap İstifa Et''

''Yalan Söylüyorsun, MHP'ye Yakışanı Yap İstifa Et''

A+A-

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk'ün istifalarla ilgili basına yaptığı açıklamaya karşı, Buldan Eski İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul'un Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde yaptığı açıklamada sert sözlerle yüklendi. 209 Kişinin istifa ettiğini ispatlarsanız ''burada bir hafta durmam'' diyen MHP İl Başkanı Cafer Birtürk'e seslendi: ''Al sana 209 istifa edenlerin dilekçesi. Sende MHP'ye yakışanı yap istifa et'' dedi. Mehmet Tuğrul ile birlikte eski Buldan Belediye Başkanı Temel Başbuğ, eski kadın kolları başkanı Mediha Demircioğlu, Buldan Belediye Meclis üyesi Murat Ermiş, Buldan Belediye Meclis üyesi Ömer Camioğlu ve Eski kadın kolları 2. Başkanı Hatice Yastıkçıda hazır bulundu.

Öncelikle bizlere cevap hakkı sağladığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz üzere 24.10.2017 tarihinde Buldan ilçemizde yapmış olduğumuz bir basın toplantısı ile duyurmuş olduğumuz istifalarımızın akabinde MHP il başkanı Cafer Birtürkün şahsıma, iki dönem ilçemizde fedakarca görev yapan yönetim kuruluna, Buldan tarihinde olmadığı kadar faal çalışan kadın kollarımıza, belediye meclis üyelerine ve hür iradeleriyle istifa eden 209 arkadaşımıza asılsız ve mesnetsiz ifadelerle hakaret boyutunda ithamlar edip yalancılıkla suçlamıştır.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. MHPden biz ayrılmadık. Bizi ayırdılar.Bu camia içerisinde saygı ve sevgi ile beraber olduğumuz ve yarın yine beraber olacağımız çok değerli kıymetler var. Dün sevinçte üzüntüde cenazede ve düğünde birlikte olduğumuz dostluklarımıza zarar vermeycek bir şekilde söylem ve davranış göstermek zorunluluğumuz var.

BAŞBUĞUM ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN ilke ve ülkülerine kendime düstur edindim. Bundan sonraki siyasi hayatım ve yaşantımda bu çizgiden ayrılmadan rabbimin bana verdiği ömrü Türk Milliyetçisi olarak yaşamaya ant içiyorum. MHP içerisinde siyasete devam eden gerçek ülkücü ve milliyetçi kardeşlerimide saygı ile selamlıyorum.

Buldan ilçe teşkilatı olarak çalıştığımız süre boyunca tüm kararları istişare sonucu aldık. Bu istişare sonucu aldığımız kararlar Genel Merkez tarafından uygun görülmediği için 17.02.2017 tarihinde Buldan İlçe Teşiklatımız kapatıldı. İl Başkanının yapmış olduğu açıklamadaki en ağır itham İlçe teşkilatı kapatıldığında Üç hilalli bayrağımızın yırtıldığı ve yakıldığını iddiaa etmesidir. Her ne kadar genel merkezin ve ilçe teşkilatımızın karşılıklı fikirleriimiz uyuşmasada bizim için bayrağımız, üç hilalli sancağımız namusumuzdur. 3 kıtada hakimiyetin simgesi olan kırmızısı şehit kanını, yeşili islamiyeti, beyazıda temizliği ve adeleti temsil eden bayrağımıza el uzatanın elini kırarız. Bu dün böyleydi yarında böyle olacak. Bahsettiği bayrağımız Genel Merkez tarafından teşkilatımızın kapatıldığı tebligatı gelince boşaltmamız gerektiğinden Ülkü ocağımıza haber verilmiş Ocak Başkanımız ve beraberindeki 2 kardeşimize dış cephede bulunan bayrağımız saygı ve sevgi çerçevesinde ocak başkanımıza teslim edilmiştir. Bu kardeşlerimiz halen Ocak başkanımız ve yöneticileridir. Yani bu zaatın söyledikleri külliyen yalandır iftiradır.

Bina ile ilgili söyledikleride temeli olmayan bilgilerdir. 2700 tl verdiğini söylüyor doğrudur. 2700 tl vermiştir bu da seçim döneminde kendi adına kullanılan kendi adına giydirilen şoförü belli kiraya veren kişinin belli olduğu seçim aracının kira ve soför ücretidir. Ayrıca unuttuğu 1500 tl daha var o da bu aracın mazot parasıdır. Buradaki nitelikli dolandırıcı ithamı bizlere hukuk yolunu açmıştır. Hukuk yolu herkes içinde açıktır. Böyle bir iddaa varsa adalete başvurur. Su bulandırıp balık avlamaya çalışmaktadır.

İstifalar ile ilgilide söyledikleri tam bir bilgisizlik, yanlış yönlendirme ve erken söylenmiş pişmanlık duyacağı sözlerdir. Olmayan bir sayıyı söylemek kimseye bir şey kazandırmaz. 200 istifayı bir hafta içinde önüme koysunlar istifa edeceğim dediği için biz buradayız.

Aklımın erdiğinden bu yana MHP’sine hizmet etmeye çalıştım. Rabbim bana iki dönemde ilçe başkanlığı yapma şerefine nail kıldı. Varsa hakkım sonuna kadar Başbuğum ALPARSLAN TÜRKEŞ’in ruhuna deysin, helal olsun. Artık yol ayrımında son hizmetimi yapmak istiyorum. Bu da 45 yıllık şanlı maziye sahip olan MHP’sine temsil etmeye yakışmayan il başkanından bu camiayı kurtararak yapmak istiyorum. Tabi sözünde durursa.

209 imzanın 200’ünün sahte olduğunu , 9’unun da önceden ihraç edildiğini söylüyor.  Dönemimizin yönetimininde tamamının ihraç edildiğini söylüyor. Böyle birşey yok. Bırakın yönetimin tamamını ben Mehmet Tuğrul olarak 26.10.2017 tarihinde  yani ( İl bşknın açıklama yaptığı gün) Ysk nın resmi sitesinde aktif üyeliğim devam ediyor idi. Belgesinide sizlere sunuyorum..

3 hilalin altında istifa ettiğimizi söylüyor. Peki metiyeler düzdüğün 5 yıl daha görev alması için dualar ettiğin AKPli Pamukkale Belediyesinin amblemi altında mı istifa etseydik!

Sayın basın mensupları, Buldan da 17.02.2017 tarihinden itibaren ilçe teşkilatı yok. Dolayısıyla isitifa edecek arkadaşlar muhatap olarak MHP Buldandaki seçilmiş son iki temsilcisi olarak istifa dilekçlerini o tarihteki mevcut belediye meclis üyesi arkadaşlara vermişlerdir. Kendi hür irade ve ıslak imzalı dilekçelerini asıllarını MHP genel merkezine bir nüshasını il başkanlığına bu arkadaşlar tarafından kargo ile gönderilmiştir. ( 26.10.2017 tarihindeki alındı belgelerinide sizlere sunuyorum.) Ayrıca birer örneklerinide siz değerli basın mensuplarına veriyoruz. Bu arkadaşların üyelik giriş tarihleri, kimlik numaraları, tlf numaraları hepsi burada. Birer nüshası elinde olan iddiaların sahibi il başkanı yaşadığımız teknoloji çağında bütün bilgilerin dilekçe üzerinde olması dolayısıyla ispat yolu açıktır,  tek tek arar ve bu dilekçelerin sahte olduğunu ispat eder. ‘İstifa dilekçelerinin ilçe seçim kuruluna ve notere vermeleri gerekmektedir’ demeside temsil ettiği partinin tüzüğünü bilmemesinden kaynaklıdır. MHP tüzüğünün madde 12 E bendini tekrar okumasını öneriyorum. Böyle bir zorunluluk yok. Buna rağmen Buldan İlçe Seçim Kuruluna 170'in üzerinde dilekçe verilmiştir. İlçe seçim kurulu devletin resmi kurumudur, oradan teyit etmesinin önünde hiçbir engel yoktur.

Dolayısıyla çok kıymetli basın mensupları 209 sayısı çok nettir. İddia sahibinin bunlar sahte demesinden sonra 15-20 istifa dilekçesi daha gelmiştir. Benim tavsiyem verdiği sözü tutması ve istifa etmesidir. Eğer verdiği sözü tutmayacaksa artık susmalıdır, çünkü konuştukça batmaktadır. Ben şahsım olarak bundan sonra mesnetsiz hiçbir saldırıya cevap vermeyeceğim ve bu açıklamayı Cafer Birtürkü ciddiye aldığım için değil kamuoyunu doğru bilgilendirmek için yapıyorum. Bu ülkeyi karşılıksız seven her Türk vatandaşını saygıyla selamlıyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

MEHMET TUĞRUL

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.