"Otizmli Çocuklar Projesi" Buluşması

"Otizmli Çocuklar Projesi" Buluşması

Sosyal Proje Geliştirme Dersi çerçevesinde Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yetkilileri ve Öğretmenleri ile Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri,  ‘Otizmli Çocuklar Projesi’ k

A+A-

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Anabilim Dalı Sosyal Proje Geliştirme dersi çerçevesinde Dr. Öğr. Üyesi Kemal Daşcıoğlu ve Arş. Gör. Kudret Aykırı’nın danışmanlığını yaptığı PAÜ Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri; Ahmet Yılmaz, Ayşe Yılmaz, Belgin Karaçay, Fatma Zehra Yıldız ve Mustafa Sisli tarafından ‘Otizmli Çocuklar Projesi’ yapıldı. Otizmli çocukların eğitim ile alakalı yaşamış oldukları sorunların araştırılarak değerlendirilmesi ve çıktıların öğretmen adayları ile paylaşılarak, otizm ile alakalı farkındalık yaratılması hedeflenen projede bu kapsamda orta ve ağır düzey 36 ay ve 23 yaşından gün almayan 118 otizmli öğrenciye, 95 öğretmen ile eğitim ve öğretim hizmeti sunan Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile iş birliğinde yürütülüyor.

Otizmli Çocuklardan Rektör Prof. Dr. Bağ’a Ziyaret

Otizm farkındalık ayının Nisan ayı olması ve üniversite kapsamında farkındalık yaratılması için proje paydaşları olan PAÜ Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Kemal Daşcıoğlu ve Arş. Gör. Kudret Aykırı, öğretmen adayları ve proje gönüllüleri PAÜ Öğrencileri, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Yetkilileri, Müdür Mustafa Söylemezo, Müdür Yardımcısı Hasip Urhan, Müdür Yardımcısı Abdurrahim Ak, Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Öğretmenleri; Fatih Karaca, Cihan Çoban, Jale Turgut, Perihan Gün, Melek Kandemir, öğrencileri Salih Delikanlı, Yavuz Kavaklı, Hamide Khamidson, Mehmet Bakar, Ani Çalışkan ve öğrencilerin velisi Şehnaz Delikanlı, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı ve Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdinç Duru’yu makamlarına giderek ziyarette bulundular.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin yetkililerince özel eğitim merkezinin fiziki alt yapısı, öğrencilere sunulan olanakları, ne tür eğitimlerin verildiği gibi konularda bilgiler verildi. Dentaş Özel Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Söyelemezo otizmli çocuklarda birebir eğitimin öneminden bahsederek, PAÜ Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ndan özel eğitim merkezi için stajyer eğitimci isteğinde bulundu. Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Seylemezo, otizmli çocukların iyi eğitim alarak topluma kazandırılmaları ile alakalı Pamukkale Üniversitesi’nin yaptığı çalışmalar ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığı işbirliklerinden ötürü teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirdi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, mevcut proje çerçevesinde ve geleceğe yönelik yapılacak çalışmalarda gerek eğitim öğretim faaliyetleri anlamında gerekse üniversitenin fiziki olanaklarından faydalanması konusunda Türkiye’nin ilk otizm dostu üniversitesi olarak destek vereceklerini dile getirdi. Verilen özel eğitim ile otizmli çocukların topluma kazandırılabildiğinin öneminden bahseden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Dentaş Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Yetkililerine ve işbirliği kapsamında projeye destekleyen PAÜ Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.