“Özel Sporcular”, Turnuva Coşkusunu Doyasıya Yaşayacak

“Özel Sporcular”, Turnuva Coşkusunu Doyasıya Yaşayacak

“Özel Sporcular”, Turnuva Coşkusunu Doyasıya Yaşayacak

A+A-

 Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin ulusal çaptaki en büyük organizasyonu olan ve Pamukkale Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları başlıyor.

 

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin, ulusal çaptaki en büyük organizasyonu olan ve bu yıl 35.’sine Pamukkale Üniversitesi’nin ev sahipliği yapacağı Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’nın açılış töreni 12 Ekim Perşembe günü PAÜ Spor Salonu’nda yapılacak.

 

Karma futbol, karma basketbol, karma voleybol, karma bocce, atletizm, masa tenisi ve yüzme dahil toplam 7 branşta ter dökecek zihinsel engelli “özel sporcular”, turnuva coşkusunu doyasıya yaşayacak.

 

Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’nda bu yıl Türkiye’nin 32 ilinden 89 farklı kurumdan gelen 600 Özel ve 160 Partner sporcu mücadele edecek. Organizasyona 300 gönüllü, 200 antrenör ve öğretmenin yanı sıra destek veren doktorlar, teknik branş sorumluları ve ailelerle birlikte 1.250 kişi katılacak.

 

Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra gönüllü hekimler tarafından “Sağlıklı Sporcu Taramaları” da gerçekleştirilecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.