"Pembe Prenses" Çardak'ta

"Pembe Prenses" Çardak'ta

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kanser Daire Başkanlığı’nca “Pembe Prenses” adı verilen Mobil Kanser Tarama Tırı, Çivril’in ardından şimdi de Çardak ilçesindeki kadınlara meme, rahim ağzı ve kolon kanserleri ile alakalı tarama yapmaya başlad

A+A-

“Pembe Prenses” Çardak Halkının Hizmetinde

 

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nce Denizli iline gönderilen “Pembe Prenses Mobil Kanser Tarama Tır”ı, kanser tarama hizmetine Denizli ilinde Çivril’den başlamış ve bir süresince 172 kişiye rahim ağzı kanser taraması, 943 kişiye meme kanseri taraması ve 330 kişiye de kolon kanseri taraması yapılmıştı.

 

Çivril’in ardından Pembe Prenses Tır’ının şimdiki durağı Çardak ilçesi oldu. Çardak Entegre Devlet Hastanesi içinde kurulmuş olan Pembe Prenses Mobil Kanser Tarama Tır’ında bir hafta süresince Çardak’da ikamet eden vatandaşlara meme, rahim ağzı (serviks) ve kolon (kalın bağırsak) kanseri taraması yapılacak.

 

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Çardak’a gidip Kanser Tarama Tırını yerinde incelediler.  Tarama yaptırmaya gelen vatandaşlar ile sohbet eden ve kanser türleri ile alakalı bilgi veren yetkililer Sağlık Bakanlığınca yollanan Kanser Tarama tırı ile Çardak’daki vatandaşların ilçe dışına çıkmadan taramalarının ücretsiz yaptırabileceklerini ifade ettiler ve Çardak’da ikamet eden tüm vatandaşları Kanser Tarama Tırına davet ettiler.

 

Çardak’da Çocuklar Göz Taramasından Geçiriliyor.

 

Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile okul çağındaki çocuklarda sürdürülen Göz Taraması Projesi çerçevesinde 2018 yılında Baklan ve Bekilli ilçelerinden sonra şimdi de Çardak’da da göz taraması yapılıyor. Çardak Entegre Devlet Hastanesi’nde oluşturulan Göz Polikliniklerinde Denizli Devlet Hastanesi’nden görevlendirilen Göz Hastalıkları Uzmanlarınca bin 225 çocuğun göz taraması yapılacak.

 

 

                                                                                          

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.