“Türkiye’nin İlk Eğitim Sokağı” Çivril'de

“Türkiye’nin İlk Eğitim Sokağı” Çivril'de

Denizli'nin Çivril ilçesi Sundurlu Mahallesi’nin okul yolu üzerinde bulunan bir sokağı; Sundurlu İlkokulu Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Anabilim Dalı işbirliği ile eğitim sokağına dönüştürüldü.

A+A-

Sundurlu İlkokulu Çivril’e 19 km uzaklıkta birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan (4 sınıf bir arada), 14 öğrenci ve bir öğretmen mevcudu olan bir ilkokul. Birleştirilmiş Sınıf Uygulamasının meydana getirdiği dezavantajları hafifletmek, okulun eğitim öğretimine katkı sunmak, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri okul yolunda tekrar etmelerini sağlamak amacıyla müdür yetkili öğretmen Emrah Dal tarafından tasarlanan projede; öğrencilerin her gün, günde dört defa geçtikleri okul yolu üzerindeki bir sokak eğitim sokağına dönüştürüldü.

Sokağın kenarlarındaki duvarlara okulda öğrenilen bilgilerin kısa notları ve görselleri çizildi. Çizimler; PAÜ Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Serdal Yerli öncülüğünde, 3. ve 4. sınıf öğrencileri tarafından yapıldı.

Öğrencilerin ders başarılarını arttırmayı, okulda öğrenilen bilgileri okula geliş gidişte tekrar ettirmeyi amaçlayan projede Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi gibi derslerde işlenen konulara ait kısa bilgi notları ve görseller boya aracılığıyla duvarlara aktarıldı.

Sundurlu Mahalle Muhtarlığı öncülüğünde, Sundurlu İlkokulu öğrenci velilerinin ve mahalle halkının; üniversite öğrencilerinin beslenme ihtiyacını, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesi’nin üniversite öğrencilerinin ulaşım ihtiyacını, Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve hayırseverlerinde boya ihtiyacını karşıladığı proje aynı zamanda bir sosyal yardımlaşma örneği ortaya çıkarmıştır.

Türkiye’de bir ilk olma ve örnek bir uygulama olma özelliği taşıyan projede, duvarların taban boyasını öğrenci velileri, görsel tasarımları ise PAÜ Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Serdal Yerli ve 3. ve 4. Sınıf öğrencileri gerçekleştirmiştir. 

AKİSHABER ÖZEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.