“Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği''

“Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği''

“Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği''

A+A-

Şenlik bu yıl; Menderes Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü MENDOSK’un organizesinde, Denizli Dağcılık Kulübü DENDAK, Nefes Aktivite Doğa Sporları Kulübü, Laodikya Gezi ve Yürüyüş Grubu ile Dağ Arama Kurtarma Derneği DAK’ın destek ve katkılarıyla gerçekleşecek.

0rganizasyon 13-14 ve 15 Nisan 2018 tarihlerinde Çal Aşağıseyit mahallesinden başlayıp ilk gün Kumral mesireliğine kadar yürünecek. Gece burada kamp kurulacak. Ertesi gün Çalçakırlar kamp alanına kadar yürünecek ve orada kamp kurulacak. Son gün olan 15 Nisan 2018 Pazar günü Apollon Lairbenos tapınağı, oradan da Bahadınlar Mahallesine kadar yürünerek etkinlik sonlandırılacak.

Geçen yıl ilki yapılan etkinliğin bu yıl ikincisi düzenlendi. TDF (Türkiye Dağcılık Federasyonu) tarafından da onaylanıp etkinlik listesine alınan “Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği” için tüm hazırlıklar tamamlandı.

13-14 ve 15 Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan “Ulusal Menderes Yolu Yürüyüş Şenliği”nde yaklaşık 55 km yol yürünmüş olacak.

Bu yıl katılımcı sayısının 200 ile sınırlı tutulduğu yürüyüşte organizasyon katılımcıların kamp yükünü taşımak ve Denizli otogar ile etkinlik alanı arasındaki ulaşımlar için gerekli araçları ayarladı.

Onun dışındaki tüm ihtiyaçları kurallar gereği katılımcılar kendileri karşılayacak. Kamp alanlarında yerel halktan kişilerin, yerel ürünler yanında yiyecek içecek satımına da izin verilecek. Yemek ihtiyacının katılımcılarca sağlanması ile dostlukların pekişeceği, katılımcıların bölgeye ait doğal ürünlerle beslenmesinin yanında katılımcılar ile yerel halk arasında kültür alış verişi sağlanmış olacak.

Etkinliğe erken katılmak isteyenler içinde Aşağıseyit Köprübaşı/Çayırlık mevkii kamp alanı olarak belirlendi. Organizasyon görevlileri 12.Nisan 2018 tarihinde burada olarak, katılımcılara ev sahipliği yapacaklar.

Yürüyüş şenliğine katılmak isteyenlerin 23 mart 2018 akşamına kadar başvuru yapıp gerekli bilgileri organizasyon merkezi MENDOSK ‘a teslim etmiş olmak gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.