“Ya yapamazsam” Demeyin

“Ya yapamazsam” Demeyin

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet sunan Sosyal Etkinlik Merkezlerinde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerine yönelik sınav stresi ve motivasyon semineri yaptı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezlerinde eğitim alan 8. sınıf öğrencilerine yönelik sınav stresi ve motivasyon semineri yapıldı. Fatih Sosyal Etkinlik Merkezi’nde organize edilen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri'nde eğitim gören çok sayıda öğrenci ve eğitmeni katılımda bulundu. Kişisel Gelişim Uzmanı Barış Balcı, seminerde çocukların sınava daha enerji dolu bir biçimde girebilmeleri ve kendilerine olan güvenlerini artırabilmeleri amacıyla bilgiler paylaştıklarını söyledi. Sınavın varlığının çocukları tedirgin edebildiğine de işaret eden Balcı, bunun da strese ve gerginliğe neden olabildiğini, sene boyunca başarılı olsa bile çocuğun sınav sırasında yaşamış olduğu stres ve sınav kaygısı sahip olduğu bilgiyi kullanmasına engel olabildiğini belirtti.

 

Düşünce gücüne dikkat

 

Balcı, sınav sırasında yapabilir miyim? Başarabilir miyim? gibi meydana gelen duygu durumunun çok farklı bir şey olduğunu, düşüncelerin alınacak sonuçları çok farklı bir şekilde etkileyebildiğini, ya yapamazsam, ya çözemezsem duygusunun kişinin çok rahat yapabileceği şeyleri yapmasını engellediğini, o sebeple kendi kendilerine yapacakları konuşmalara çok dikkat etmeleri gerektiğini, olumlu düşünme, amaç belirleme, zamanın kıymetini bilme, kendimiz ile olan iç konuşmalarımızın ve değişebileceğimize inanmanın, başarı için çok önemli olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.