1. Buldan aşıklar bayramı yapıldı

1. Buldan aşıklar bayramı yapıldı

Bu yıl ilk olarak yapılan ve bundan sonra da devam ettirilmesi planlanan Buldan Aşıklar Bayramı coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

A+A-

Belediye Düğün Salonu’nda yapılan etkinliğe Denizlili Ozan Nihat Sönmez’in organizasyonuyla Aşık Nuri Şahinoğlu mahlaslı Manisalı Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy, Aşık Selahattin Kazanoğlu mahlaslı Erzurumlu Selahattin Kazan, Aşık Yaşar Demiroğlu mahlaslı Gümüşhaneli Yaşar Demir, Aşık Sübhandereli mahlaslı Adanalı Yunus Tömen, Aşık Hakkı Tanrıkulu mahlaslı Adanalı Hakkı Tanrıkulu, Aşık Erdemcan mahlaslı Sivaslı Sefer Erdem, Aşık Hüsrani mahlaslı Ağrılı Binali Kılıç, Aşık Erol Şahiner mahlaslı Erzurumlu Erol Şahin ve Aşık Orhan Üstündağ mahlaslı Ardahanlı Orhan Üstündağ katıldılar.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay ve eşinin yanı sıra çok sayıda Buldanlının izlediği etkinlikte aşıklar kendilerine verilen ayaklar üzerinden, ikişerli olarak birbirleriyle atışma yaptılar. Doğaçlama yapılan bu atışmalar izleyicileri zaman zaman kahkahalara boğdu.

Buldan ilçe merkezinde ilk defa böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten Buldan Belediye başkanı Mustafa Gülbay, “belediye kültür etkinlikleri çerçevesinde yapılan Aşıklar Bayramını bundan sonra her yıl düzenlemek istiyoruz. Vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi, ilk olmasına rağmen oldukça iyi idi. Bunu daha iyi bir havada ve açık bir mekanda devam ettirmek istiyoruz. Ricamızı kırmayarak, uzak diyarlardan ilçemize gelerek bayramımızı renklendiren halk ozonlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Kaynak:buldandayasam.net

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.