1 Ekim’de Yürürlüğe Girecek

1 Ekim’de Yürürlüğe Girecek

İki gündür yılan hikayesine dönen Pamukkale Örenyerine zam yapılıp yapılmadığı ile alakalı konuya Denizli Valiliği son noktaya koydu.

A+A-

Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre Pamukkale'ye yapılmış olan yüzde 43'lük zam geri alınmadı ve 1 Ekim 2018 tarihinde geçerli olmak üzere giriş ücreti 50 TL olacak.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze ve ören yerlerini işleten TÜRSAB'a göndermiş olduğu yazıyla giriş ücretlerine 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzre zam yapıldığını ifade etmiş ve yapılmış olan zamlar ile

Pamukkale'ye giriş ücretinin 35 TL'den 50 TL'ye çıkarıldığı ifade edilmişti. Ama daha sonra elde edilen bilgilerle ile yapılmış olan bu zammın akşam saatlerinde geri alındığı haberi yayılmıştı. Tüm bu karışıklığa Denizli Valiliği el attı ve yapmış olduğu açıklama ile zammın geri alınmadığını ifade etti.

 

Valilikten  Açıklama

Denizli Valiliği'nin yapmış olduğu açıklamada bazı haber sitelerinde yer almış olan Müze ve Orenyeri Giriş Ücretleri hakkında haberlere istinaden; Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye işletme Merkez Müdürlüğü Strateji Geliştirme ve Gelirler Müdürlüğü'nün 03.09.2018 tarih ve E.712148 sayılı yazısıyla gönderilen Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nde alınmış olan Yönetim Kurulu kararıyla Denizli Hierapolis (Pamukkale) örenyeri 50 TL, Denizli Hierapolis (Pamukkale) Arkeoloji Müzesi 7 TL, Denizli Laodikeia Örenyeri 15 TL olarak belirlendiği, Müze ve Örenyeri Giriş Ücretlerinin 01.10.2018 tarihinden itibaren geçerli olduğu dile getirildi.

 

Ayrıca alınan bilgilere göre MüzeKart'ta zamlandı. 50 TL olan "Müzekart’ta da yüzde 40 zam geldi ve yeni fiyatı 70 TL’ye çıktı. İndirimli Müzekart 20 TL'den 30 TL'ye çıktı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.