1 Mart okullar açılıyor mu? Pazartesi hangi sınıflar okula gidecek?

1 Mart okullar açılıyor mu? Pazartesi hangi sınıflar okula gidecek?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına dair sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitimin başlayacağı okullarda hangi sınıfların derslere katılacağı da belli oldu. 1 Mart hangi sınıflar okula gidecek?

A+A-

MEB Ziya Selçuk'tan okulların açılış tarihiyle ilgili son dakika açıklaması: Geçtiğimiz dönemi uzaktan eğitim ile tamamlayan öğrenciler, ikinci dönemde okullardaki yerini alacaklar. Konuya ilişkin Bakan Selçuk daha önce, 1 Mart tarihini işaret etmişti. Selçuk bugün ise, sosyal medya hesabından ilkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak sorusunu cevapladı. Selçuk, 'Bizim için çok önemli iki haftanın ortasındayız. Geçen hafta köy okullarımızı açtık, Pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu sevinci tüm evlatlarımızla yaşamak hepimizin ortak çabası olmalı.' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim uygulamasına geçiş süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İlkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı merakla beklenirken yüz yüze eğitim planlaması da netleşti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR?

Daha önce yapılan açıklamalarda köy okullarının 15 Şubat'ta yüz yüze eğitime başlayacağı bildirilirken, 8. ve 12. Sınıflar için ise 1 Mart tarihi duyurulmuştu.

Son olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılış tarihi ile ilgili Pazartesi gününü işaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk az önce okulların açılış tarihi ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, 'Bizim için çok önemli iki haftanın ortasındayız. Geçen hafta köy okullarımızı açtık, Pazartesi günü de İlkokullarımız ile 8 ve 12. sınıflarımızda yüz yüze eğitime başlıyoruz. Bu sevinci tüm evlatlarımızla yaşamak hepimizin ortak çabası olmalı.' dedi.

1 MART OKULLAR AÇILIYOR MU?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla yüz yüze eğitim uygulamalarına ilişkin illere gönderilen yazıda, 1 Mart'tan itibaren 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime geçileceği, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında birinci dönem itibarıyla işletmelerde beceri eğitimine devam edenler ile ikinci dönem devam etmek isteyenlerin ise 15 Şubat'tan itibaren söz konusu eğitime devam etmelerinin sağlanacağı anımsatıldı.

Yazıda, "1 Mart 2021 tarihinden itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır." bilgisi paylaşıldı.

Buna göre, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile çok programlı Anadolu liseleri alan/dal derslerinin yüz yüze eğitimlerinde "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanan "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı" kullanılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.