10 Otobüslük Kafile İle Tarihe Yolculuk

10 Otobüslük Kafile İle Tarihe Yolculuk

10 Otobüslük Kafile İle Tarihe Yolculuk

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa ve Çanakkale gezisi için ikinci kafile yola çıktı. Kafileyi uğurlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Tarihin en önemli başkentlerinden Bursa'ya ve oradan da bu ülkenin bedelinin ödendiği Çanakkale’ye gidiyorsunuz. Yolunuz açık olsun" dedi.

 

Tarihe yolcuk kapsamında Denizli genelinde 50-75 yaş arası vatandaşları Bursa ve Çanakkale’ye götüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, ikinci kafileyi de uğurladı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndan hareket eden 10 otobüsün katıldığı gezi için düzenlenen uğurlama programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve vatandaşlar katıldı. Otobüsleri tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet eden Başkan Zolan, geziye katılanlara iyi yolculuklar temennisinde bulundu. Binlerce kişinin başvuruda bulunduğu gezi kapsamında vatandaşlar, Türk tarihinin destansı zaferlerinden birisinin yazıldığı Çanakkale’yi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun temellerinin atıldığı Bursa’yı ziyaret edecek.

 

"Tarihe yolculuk ediyorsunuz"

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yola çıkan vatandaşlara yaptığı konuşmada, "Tarihe yolculuğa başlıyorsunuz. İnşallah Allah’ım kazasız belasız gidip gelmeyi nasip etsin. Bu ülkenin bedelinin ödendiği yere, Çanakkale’ye gidiyorsunuz. Orada atalarımız bizler huzurlu ve bağımsız yaşayalım diye gözünü bile kırpmadan canını, kanını verdi. Onları ziyaret etmek çok önemli, gittiğinizde bol bol dua edin. Şehitlerimize, büyüklerimize, dedelerimize, ecdadımıza dua edin. Allah’ım ziyaretinizi şimdiden kabul eylesin. Bursa önemli bir başkent, Osmanlı’nın başkenti… Orada Ulu Camimize ve tarihi mekanlara uğrayacaksınız. Orada da inşallah o atmosferi hissedeceksiniz. Yolunuz açık olsun” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.