100 yaşını devirdi

100 yaşını devirdi

Denizli'nin Çameli İlçesi Cumaalanı Mahallesinde yaşayan Süleyman Duru, 100 yaşına girdi. Halen bağ bahçe işlerinde çalışan Süleyman Dede, görenlere “Maşallah” dedirdiyor.

A+A-

Süleyman Duru 1915 doğumlu. Yani 100 yaşında… Koca bir asırı devirmesine rağmen halen bağ-bahçe gibi gündelik işlerini yapıyor.

Cumaalanı Mahallesi’ndeki Sağlık Evi'nin bahçesinde bulunan ağaçları budayan Süleyman Dede, kendisini çok çalışmanın ayakta tuttuğunu, hayatına da dikkat ettiğini söylüyor. Akşam erken yattığını sabah erken kalktığını belirten Süleyman Dede, “Çocukluğumdan beri doğal ürünler kullanmayı tercih ediyorum. Bu yaşıma kadar çok ciddi bir rahatsızlık geçirmedim. Ben soframda daima yoğurt, tereyağı ve bal bulundururum. Uzun yaşamak isteyenlere doğal ürünler tüketmeyi tavsiye ediyorum. 20 yıldır sabah kahvaltılarında yoğurt ve baldan oluşan bir karışım tüketiyorum. Allah'a çok şükür bütün ihtiyaçlarımı kendim giderebiliyorum. Çocuklarım ve torunlarım beni daima ziyarete gelir" diye konuştu.

Hayat dolu olduğunu söyleyen Sülayman Duru, "Ben insanları çok seviyorum. İçimdeki bu sevgi sağlıklı bir şekilde bu yaşa gelmemi sağladı. Beni bu mutlu günümde yalnız bırakmayan bütün çocuğum ve torunlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Komşuları da Süleyman Dede için, “Evde tüm ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Cuma günleri de namaz kılmak için camiye gider. Şu an bir sıkıntısı yok. Allah kendisine sağlıklı ve huzurlu bir ömür versin" dedi.

KAYNAK: Çameli Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.