101. Yaşında Başbuğ'u Saygıyla Anıyoruz

101. Yaşında Başbuğ'u Saygıyla Anıyoruz

Bugün merhum Alparslan Türkeş’in doğum günü. Türkeş, yaşasaydı bugün 101 yaşında olacaktı.

A+A-

25 Kasım 1917 Ülkücüler için, Başbuğ Alparslan Türkeş'in doğum tarihi olması hasebiyle çok özel bir tarihtir. Bağbuğ Türkeş, 4 Nisan 1997'ye kadar geçen hayatında turan bayrağını yükseltme ve Türk adını dağa taşa yazdırmanın kavgası ile geçirmiş, zor ve çile dolu geçen hayatını, büyük davasına adayan Türkeş, büyük bir liderdir.

Hepiniz Türk Bayrağısınız

 

Davası İlay-ı Kelimetullah ve Nizam-ı Alem olan ülkücü hareketin cevheri şüphesiz Başbuğ Alparslan Türkeş'tir. Tüm ömrünü adamış olduğu Türk - İslam ülküsü yolunda,  çok çileler çeken Başbuğ Türkeş, “Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin yere düşürmeyin.” Sözü ile bir rota çizmiş ve tüm ülkücüleri o hedefe yöneltmiştir.

 

Bağbuğ Alparslan Türkeş’in 101. Doğum gününde onun, “ Başarı için muntazam plânlı çalışma yapmak lâzımdır. Son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız.” Sözünü şiar edinen ülkücüler dava uğruna çalışmalarını sürdürmektedirler.  

En iyi Tanımlayan Sıfat

Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş, tarihte örneklerine çok sık denk gelinmeyen müstesna şahsiyetlerden biridir. Karizmatik lider,  bilge lider, tarihi şahsiyet gibi sıfatlar Türkeş'i anlatmak için kullanılmaktadır ve Türk milleti tarafından bu sıfatlar benimsenmiş ve kabul görmüştür. Tarihi geleneğimiz bakımından O'nu en iyi anlatan, tanımlayan sıfat ise Başbuğ olmuştur.

Türkeş, Türk dünyasının Başbuğu unvanını, sahip olduğu meziyetler ve yerine getirmiş olduğu hizmetler bakımından bakıldığında en çok hak eden tarihi bir şahsiyettir. Bu değerlendirmeyi eninde ya da sonunda dost düşman herkes yapmıştır. Başbuğun bu sıfatları kazanışıyla Milliyetçi Hareketin tarihi paralel bir çizgide gitmiştir. Çünkü O'nun hayatı ile Türk milliyetçiliğinin yarını yüzyılı aşkın dönemi tamamen özdeşleşmiş iç içe geçmiştir.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.