11 Kişiden 5'i Tutuklandı

11 Kişiden 5'i Tutuklandı

Denizli’de organize suç örgütü kurarak, iş adamlarını tehdit edip para aldıkları iddia edilen 11 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri biten zanlılardan 5'inin tutuklandığı ifade edildi.

A+A-

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz cumartesi günü bir organize suç örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirildi. Suç örgütü üyelerinin, ekonomik durumu iyi olan iş adamlarından cebir kullanarak para aldığı, para vermek istemeyen kişileri ise ölümle tehdit ettiklerini, iş yerlerini silahlı olarak bastıkları, nitelikli yağma, kasten yaralama, adam öldürmeye teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak ve tehdit suçlarını işledikleri iddia edildi. Yapılan soruşturmada örgütün, hiyerarşik bir yapı oluşturmaya çalıştığı, kamu gücünü kullanıyormuş algısı oluşturup çevrelerinde veya hedef olarak düşündükleri kişiler üstünde sistemli şekilde tehdit, darp, cebir ve yaralama olaylarını yaptıkları, toplum üstünde oluşturdukları, panik ve korku ortamından yararlanıp ise mağdurların emniyet birimlerine şikayet ve ihbarda bulunmalarını engellemeye çalıştıkları belirtildi.

ZANLILARDAN 5'İ TUTUKLANDI

Operasyonda gözaltına alınmış olan kişilerin 20 ayrı suça karıştıkları, kasten adam öldürme, silahlı tehdit, mala zarar verme, yaralama, yağma, sahtecilik, dolandırıcılık ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlarından sabıkalı oldukları tespit edildi. Gözaltına alınan 11 kişiden 4'ü ifadelerinin alınmasının ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. 7 kişi ise 'çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak' suçundan adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 2'si adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 5 kişi ise tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.