12.000 Yıllık donmuş mağara aslanları bulundu

12.000 Yıllık donmuş mağara aslanları bulundu

Rusya'ya bağlı Sibirya Bölgesi'nde donmuş olarak bulunan ve soyu tükenmiş 12.000 yıllık mağara aslanlarının medyaya tanıtıldı.

A+A-

Bugün dünyanın en soğuk şehri olan Yakutistan’da medyaya tanıtılan yavrular, belki de onların doğal ortamı olan donmuş bir mağaranın içinde medyaya gösterildi. En az 12.000 yıllık olduğu düşünülen yavruların gerçek yaşı yapılacak olan testlerden sonra belli olacak.


Uyan ve Dina ismi verilen bu mağara aslanı yavruları, uzun süredir soyu tükenmiş olan hayvanlar içinde bugüne kadar en iyi korunmuş olanları. Bu yüzden sansasyonel olarak tanımlanıyor.


Mamut Fauna Çalışmaları departmanı başkanı Dr. Albert Protopopov, tombol bir evcik kedi boyutundaki yavruların Abyisky bölgesinde Uyandina Nehri’nin kenarında bulunduğunu söyledi.

Gelecek yıl bölgeye tekrar gidilip daha fazla donmuş mağara aslanı yavrusu ya da büyük aslan bulma umutları olduğunu söyleyen uzmanlar, bu aslanların 12.000 yıl önce neslinin tükendiğini belirttiler.


Mağara Aslanı Klonlanabilir mi?


Bilim insanları, daha önce bulunan 39.000 yıllık yünlü mamutu hayata döndürme tartışmalarına rağmen henüz klonlama tartışmalarına hazır değiller ve şu an için çalışmaların mağara aslanı genomunu deşifre etmeye yönelik olduğunu belirtiyorlar. Bu gibi spekülasyonlar için ise çok erken olduğunu söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.