125 Bin Kişiye Yapılacak

125 Bin Kişiye Yapılacak

Denizli’de 125 bin kişiye uygulanması hedeflenmiş olan Check-Up hizmeti bugün başladı.

A+A-

Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 100 günlük İcraat Programına istinaden, Sağlık Bakanlığınca hazırlanmış olan 100 günlük eylem planı çerçevesinde Aile Hekimlerince Denizli ilinde ortalama 125 bin kişiye yapılması amaçlanan Check-Up hizmeti Vali Hasan Karahan’a yapılmış olan ilk taramayla başladı.

Bu çerçevede Türkiye genelinde 10 Milyon, Denizli ilinde ise 125 bin kişiye Aile Hekimlerince Check-Up yapılması hedeflendi. Bu kapsamda vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilhassa 3 - 9 Eylül Halk Sağlığı Haftası olması vesilesi ile 1. Basamak Sağlık Hizmetlerine dikkatleri çekmek ve eylem planını hayata geçirmek amacı ile Vali Hasan Karahan tarafından Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’ne ziyaret yapıldı.

Vali Karahan Başlattı

Vali Karadan yetkililerden 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında sürdürülen çalışmalar ile alakalı bilgi aldı ve hafta süresince Denizli Merkez ve ilçelerde stant açıp afiş, broşür dağıttıklarını vatandaşlara boy, kilo ve kan şekeri ölçümü yapıldığını öğrendi.

Vali Hasan Karahan İl Sağlık yetkililerinde  aldığı bilgilerden sonra tansiyon, kan tahlili ve kilo ölçümü yaptırıp Check-Up hizmetini Denizli’de başlattı.

Aile hekimlerince ücretsiz bir şekilde yapılacak olan Check Up hizmeti çerçevesinde;   Sigara kullanımı hakkında sorgulama, Boy, Kilo, Tansiyon ölçümü, EKG çekimi, Kan tahlili, İdrar Tahlili, kanser tarama programlarına göre gerekli olan muayene ve tetkikler de yapılacak.

 

 

                                               

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.