13 Üniversiteyle İşbirliği Var

13 Üniversiteyle İşbirliği Var

Pamukkale Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk dünyası işbirliğine katkı sağlayacak uzmanlar yetiştirmeyi sürdürüyor.

A+A-

PAÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, kurulduğu günden beri yaptığı çalışmalar, karşılıklı işbirliği ve değişim programlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. PAÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü, Türk milletinin dil, edebiyat ve kültürünün öğrenilip Türk Dünyası ile karşılıklı işbirliğinin sağlanmasında çalışacak uzmanlar yetiştirmekte. Değişik ülkelerden gelen akademisyenler ve öğrenciler ile daha da fazla nitelik kazanan bölüm, gelişimine devam ediyor.

13 Üniversiteyle İşbirliğimiz Var

Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, bölüm ile alakalı bilgilendirme yaptı.

Bölümün kuruluşundan beri önemli gelişmelere imza attığını belirten Biray, 2013’de kurulmuş olan ve 2014’te ilk öğrencilerini alan bölümün, 5 sene gibi kısa bir zamanda Türk dünyasının değişik bölgelerindeki 13 üniversite ile uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarına imza attığını, gelecek senelerde bu rakamın 25’e kadar ulaşacağını, bu bağlamda da Rusya ve Özbekistan’la girişimlerin sürdüğünü, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna’dan, buradaki üniversitelerin çoğundan kendilerine yüksek lisans öğrencisinin geldiği, bölümde, Güney-Batı Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Güney-Doğu Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Kuzey-Batı Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Kuzey-Doğu Türk Lehçeleri ve Edebiyatları ile Çuvaş Dili ve Edebiyatı Ana Bilim dallarının bulunduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.