15 Kişi Tahliye Edildi

15 Kişi Tahliye Edildi

Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kadın oluşumu ile alakalı davada yargılanmış olan 22 sanıktan 15'i hakkında karar verildi.

A+A-

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katılımda bulundu. "Silahlı terör örgütü üyesi" oldukları gerekçesi ile yargılanmış olan 22 sanıktan 15'ine, 2 sene 1 ay ile 9 sene arasında değişen hapis cezaları verildi.

İddia makamının esas ile alakalı mütalaasına karşı savunma yapan sanıklar ve avukatları, suçlamaları reddetti ve beraat talebinde bulundu. İddia makamı, geçen duruşmada vermiş olduğu esas hakkındaki mütalaayı yineleyip, yeni yakalanan tutuklu sanık Safiye Türksever’le diğer kaçak sanıkların dosyalarının ayrılmasını istedi.

15 Tahliye

Sanıklar ve avukatlarının son savunmalarından sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, 22 sanıktan 15'ine 2 yıl 1 ay ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Safiye Türksever ile kaçak sanıklar Canan Ayan, Gülcan Orhanoğlu, Meryem Uygun, Mukaddes Karaboa ile Ümmü Gülsüm Yenilmez ile alakalı dosyanın ayrılmasını, yakalama kararı bulunan sanıkların infazının beklenmesini kararlaştırmış olan mahkeme,  tutuklu sanık Sümeyra Özdemir'in mevcut halinin devamına karar verdi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün "abla" diye tabir edilen kadın yapılanmasında aktif rol aldıkları iddia edilen 2'si tutuklu, 15'i tutuksuz 22 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açılmıştı.

Anadolu Ajansı

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.