16 Kişi Gözaltına Alındı

16 Kişi Gözaltına Alındı

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince ilde uyuşturucu madde ticareti yapan şahıs ve organizasyonlara karşı operasyon gerçekleştirildi.

A+A-

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından il merkezindeki  apartları kullanıp uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen bir gruba yönelik planlı çalışma yapıldı.


 

Uyuşturucu madde satıcılarından değişik zamanlarda uyuşturucu madde alan 54  kişi narkotik ekipleri tarafından suçüstü yakalandılar. Şahıslara uyuşturucu madde satan 2’si yabancı kökenli 4 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

08 Haziran günü saat 05.00 sularında operasyon yapmak için harekete geçen Denizli Narkotik Suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri içlerinde Özel Hareket kuvvetlerinin de olduğu  36 ekip ile şehir merkezinde  12 değişik adrese eş zamanlı bir şekilde baskın yapıldı. Uyuşturucu tacirleri ve Polisten kaçmak için özel önlemler alan çetenin 12 zanlısı yakalanıp göz altına alındılar. Uyuşturucu maddelerin zulalanmış olduğu apart tipi adreslerde gerçekleştirilen aramalar sonucunda  uyuşturucu maddelerin yanında çok sayıda tabanca, mermi, kılıç, muşta, elektro şok cihazı,  gibi suç unsuru bulundu.

 

Kullandıkları araçları çok sık değiştiren zanlıların ikametlerindeki pos cihazları ve polis sireni de operasyonda dikkatleri çeken diğer detaylar oldu. Zehir tacirlerinin uyuşturucu madde ticareti ile alakalı tuttukları defter kayıtları da deliller arasındaydı.

3 AY TAKİP 

 3 ay devam eden başarılı çalışmalar ve 08 Haziran sabahı gerçekleştirilen operasyon sonucunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 89 ayrı paket halinde 66 gram metamfetamin maddesi, 5 gram eroin maddesi, 4 gram esrar maddesi, 4 gram sentetik kannobinoid maddesi,25 tane ecstasy hap, 50 tane methadone hap, 3 tane av tüfeği, 2 tane tabanca, 3 tane kurusıkı tabanca, 26 adet mermi, kılıç, muşta, şok cihazı ve pos cihazları ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticaretinden kazanıldığı düşünülen 15.685 TL paraya da el konuldu.

 

13.06.2018 gününde adli makamlara gönderilen  silahlı uyuşturucu çetesinin 4’ü bayan olmak üzere 12 zanlısının tamamı tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.