16 yaşındaki kayıp 3 gence AKUT müdahalesi!

16 yaşındaki kayıp 3 gence AKUT müdahalesi!

Denizli'de piknik yapmak ormana giden 16 yaşındaki 3 arkadaş yoğun aramalar sonucunda AKUT tarafından bulundu.

A+A-

Denizli'de ormanlık alana giderek piknik yapmak isteyen ancak daha sonra kaybolan 6 yaşındaki 3 arkadaş nihayet bulundu.

Denizli'de piknik yapmak ormana giden 16 yaşındaki 3 arkadaş arama kurtarma ekipleri tarafından 4 saatlik bir çalışmanın ardından bulundu. Denizli'nin Pamukkale ilçesi Çamlık Parkı'nda yaşana  olayda 16 yaşlarında olan Soner Selçuk, Erdem Bozok ve Ahmet Furkan Akkabak isimli 3 arkadaş piknik yapmak için ormanlık alana gitti.

Daha sonrasında bulunduğu yerden yükseğe çıkmak isteyen 3 arkadaş 2 saatlik bir yol yürüdükten sonra dönüş yolunu kaybettiler. Kaybolduklarını anlayan gençler daha sonra 112 Acil Servisi arayarak yardım istediler. İhbarın sonrasında olay yerine polis İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Arama Kurtarma Derneği ve Dağ Arama Kurtarma ekipleri gönderildi.

AKUT Devreye Girdi

Bölgede gençleri bulmak için arama çalışmaları vakit geçmeden başlatıldı. Yaklaşık 4 saat süren aramalar sonrasında gençler bulundu. AKUT Denizli Ekip Lideri Mehmet Zeybek, "İhbar geldikten sonra hemen işe koyulduk. Arama çalışmaları sonrasında gençleri sağ salim ele geçirdik. Çok şükür durumları iyi. Arkadaşlar bize sık sık konumlarını bildirdiler. Zorluk çekmeden onlara ulaştık." dedi.

Kaybolan gençlerden biri ise "Ormanlık alana geri dönmek için gittik. Hava kararmaya başlayınca paniğe kapıldık. Ormanda domuz falan olmasından çok korktuk. 112'yi arayarak durumu haber verdik. 4 saat falan ormanlık alanda kaldık." ifadelerini kullandı.

Kaybolan gençler daha sonrasında ailelerine ulaştırılmak üzere emniyet güçlerine teslim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.