17 Ağustos Depremi Yıldönümü Açıklaması

17 Ağustos Depremi Yıldönümü Açıklaması

17 Ağustos Depremi Yıldönümü Açıklaması

A+A-

17 Ağustos 1999 günü meydana gelen Marmara Depremi Milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Bu deprem etkilediği alan, sebep olduğu can kayıpları ve maddi kayıplar gözönüne alındığında son yüzyılın en büyük Afet olaylarından biridir.

 

Ülkemizin %92‘si deprem bölgesi içerisinde, nüfusumuzun %95‘i deprem tehlikesi altında, büyük sanayi merkezlerinin %98‘i ve barajlarımızın %93‘ü deprem bölgesinde bulunmaktadır. Afetlerin tek elden ve daha etkin yönetilebilmesi için 5902 sayılı yasa ile Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) kurularak, afet ve acil durumlar ile sivil savunmaya ilişkin hizmetler, olayların meydana gelmesinden önce hazırlık ve zarar azaltma, olay sırasında yapılacak müdahale ve olay sonrasında gerçekleştirilecek iyileştirme çalışmalarını yürüten kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlanması ve bu konularda politikaların üretilmesi ve uygulanması hususları daha etkin ve verimli hale gelmiştir.

 

İlimizde de Afet önleme ve zararlarını azaltma için, okullarda, sivil toplum kuruluşlarında, kamu kurumlarında ve özel sektörde vatandaşlarımıza sürekli afet eğitimleri verilmektedir. Bu sayede halkımızı bilinçlendirme çalışmalarındaki amacımız ‘’afete dirençli toplum’’ yetiştirmektir.

 

Müdürlüğümüzce 2014 yılında hazırlanan Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP-DENİZLİ) yerel düzeyde kamu kurum ve kuruluşların katılımıyla her yıl güncellenerek yıl içinde saha tatbikatları ve masabaşı tatbikatları düzenlenerek ilimizdeki işbirliği ve koordinasyonu artırmaktayız.

 

Ayrıca AFAD Başkanlığımızın koordinesinde afet olaylarında “ O Kahraman Benim” kampanyası bütün ülkemizde olduğu gibi ilimizde de devam etmekte olup, Gönüllü olmayı kahraman olmayla özdeşleştirerek, Afet ve Acil durumlar ile Sivil Savunma hizmetlerinin yürütülmesi için devletin resmi güçleri yanında bu hizmetlere gönüllü olarak katılımların sağlanmasını teşvik edilmektedir.

 

Bu çerçevede; her türlü afet olayları başta deprem olmak üzere her zaman afet olaylarına hazırlıklı olmamız gerektiğini, bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve özel sektörle birlikte her zaman depreme hazırlıklı olmamız gerektiğini unutmadan afet bilincini geliştirmeliyiz.

 

Bu vesileyle 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.