19. Şiir Gecesinde Büyük Coşku

19. Şiir Gecesinde Büyük Coşku

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)’ nin geleneksel “Şiirini al da gel! Denizli Şiir Günü” etkinliğinin 19.uncusu yapıldı.

A+A-

Denizli Türk Ocakları Salonu’nda yapılan şiir ve türkü dinletisi her zaman olduğu gibi ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını YAZ-AR-BİR Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Tat yaptı. Hüsamettin Tat: “Genel Başkanımız Abdülkadir Uslu şehir dışında olduğundan dolayı aramızda değil. Hepinize selamları var. Gelenekselleşmiş etkinliklerden birinde daha bir araya gelmekten dolayı mutluyuz. Aramızda ilk defa katılan isimleri de görmek bizi ayrıca mutlu etti. Dinar’dan etkinliğimize katılan şair Refik Kaplan’a da hoş geldiniz diyoruz.”dedi.

Başkan yardımcısı Tat, her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirilen etkinliklerin devam edeceğini belirtirken, seçim sürecine girilmiş olması nedeniyle de belediye ve resmi kurumlarla yaptıkları etkinlikleri seçimden sonraya bıraktıklarını ifade etti.

18 Mart Haftasında Yapılacak

Tat’ın verdiği bilgiye göre, YAZ-AR-BİR ve Muharip Gaziler Derneği’nin her yıl Denizli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle gerçekleştirdiği etkinlik ise yine 18 Mart  haftasında yapılacak.

19. Denizli Şiir Günü’nün sunuculuğunu Betül Yatağan yaparken, şiirini al da gel çağrısına kulak vererek, “19. Denizli Şiir Günü”ne katılan şairler şu isimlerden oluştu:

Hüsamettin Tat, İsmail Şakar, Sadık Dağdeviren, Reyhan Pervanlar Karaalp, Prof. Dr. Ramazan Gökçe, Hasan Kallimci, Esma Nur Çomak, Refik Kaplan, Hüseyin Çomak, Melahat Kuzu, Kadir Yatağan, Serdar Gedizlioğlu, Mehmet Gökçe, Mehmet Akdağoğlu, Ahmet Çölgeçen, Ahmet Sarı, Ali Tuluk, Mehmet Aslan, Yiğit Burak Açıkgöz, Cengiz Savaş, Ayşe Nur Akıllı, Mehmet Dağal, İsmail Gökçe, Yakup Pekel, Muharrem Özçelik, Selami Arıkan, Başak Bekçi, Ülkü Çetinkaya, Betül Yatağan ve Musa Akın.

Sazıyla, sözüyle, besteleriyle Türk halk müziği sanatçısı Mehmet Dağal ve türküleriyle Mustafa Özcan Denizli şiir gününde yer aldı.

Etkinliğe  katılan ve katkı verenlere teşekkür belgelerinin takdimiyle program sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.