19 Eylül Gaziler Günü Acıpayam İlçesinde de Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Acıpayam İlçesinde de Kutlandı

19 Eylül Gaziler Günü Acıpayam İlçesinde de Kutlandı

A+A-

Hükümet konağı önündeki Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törene Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan,İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Güdül, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Coşar Ağıŕ,İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Çiçekdemir, siyasi parti temsilcileri, gaziler, daire ve kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Acıpayam Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Acıpayam Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Şaban Ünalmış "Bu tarih, bu kutsal vatana canını adayan kahramanların günüdür. Bulunduğumuz coğrafya tarihte en kanlı savaşların olduğu, stratejik öneme sahip bir kara parçasıdır. Bir toprak parçasının vatan olması kolay değildir. Bu uğurda nice canlar feda edilmiştir. Şehitlerimiz ebediyette, gazilerimiz de dünyada onurlandırılmış birer askerdir.

Belirli gün ya da haftalara sığmayacak kadar değerli ve önemlidirler.Bugün üzerinde yaşadığımız bu güzel topraklar, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde miras kalmıştır. Bunun bilincindeki milletimiz de yurdunu canından aziz bilen şehit ve gazilerimize sevgi, saygı ve şükran duygularıyla bağlıdır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kutsal vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizin bu anlamlı günü kutlu olsun"dedi.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri ve Acıpayam SGK Müdürü Süleyman Sapmaz tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.