2. El Araç Alırken Dikkat!

2. El Araç Alırken Dikkat!

İkinci elde yapılabilecek sahteciliklere dikkat etmek gerek, kurumsal satış yapan yerler daha güvenli.

A+A-

Türkiye'de sıfır otomobil fiyatlarının yüksek olması ikinci piyasasının hareketlenmesine sebep oluyor. Bununla birlikte ikinci el araçlar arasında dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunuyor.

''Türkiye'de herhangi bir marka ve model sıfır otomobil aldığınızda yani plakası takıldığında isterse 1 km veya bayide 0 km'de olsun artık aracınız 2. el demektir.

Ne olacak demeyin ,artık aracınız 2. el ise ödediğiniz paranın min. %15 - 20 arası artık buhar oldu demektir. Örneğin 100.000 TL'ye anahtar teslim araç aldınız. Garajınızda duruyor 50 km. yol yaptınız ve paraya ihtiyacınız var veyahut herhangi bir sebeple satmayı planlıyorsunuz aracınıza koyacağınız satış fiyatı en iyimser 85.000 - 83.000 TL arasındadır. O da kendiniz sahibinden.com'da satmaya çalışırsanız eğer bir galeriye giderseniz 75-78.000 TL max. fiyata satabileceğinizi göreceksiniz.'' 

2. elde yeni fırsatlar

Çok düşük km'li 2. el araç almak, bulmak mümkün.500 km - 10.000 km. araçlar düşük km olarak nitelendiriliyor. Daha ilk bakımları dahi gelmemiştir ve o nefis sıfır kokusu dağılmamıştır.

Biraz önceki örnekte gidip 85.000 TL'ye 2017 model alarak paranızın buharlaşmasına engel olabilirsiniz.Bu araçtan sıkıldınız veya ihtiyacınız var aynı fiyata hatta belki 1-2 TL yukarıda bile satma imkanınız var.

Kredi kullanıyorsanız 15-20  bin TL daha az kullanmak demek ve min. 3 - 4 bin TL faiz giderinden de kurtulmuş oluyorsunuz.

İKİNCİ ELDEKİ RİSKLER

2. el araç alırken dikkatli olmak gerek

Olası risklerle ilgili,  ''Sıfır araçta risk 0 ama 2. el'de eğer yanlış bir yerden alırsanız yandınız demektir. Km aşağıya çekilmiş olabilir, birkaç parça boyalı olabilir ,kaçak olabilir. Yurtdışından sıfır gibi getirilmiş ama vergileri ödenmemiş olabilir vs.

Markaların yetkili bayilerinden, filo şirketlerinden ve kurumsal ikinci el şirketlerinden araç alınması daha mantıklı, buralar güvenli olduğu belirtiliyor. Galeri ve bireysel satışlarda zaman zaman kavga, para kaptırma hatta ölüme kadar uzanan olaylay yaşanabileceği unutulmamalı.

Bazı kampanyalarda  ''Fabrika garantisi biten tüm araçlara 1 yıl veya 20.000 Km uzatılmış araç garantisi ancak aracın kasko değeri kadar hediye.

Aldığınız aracı beğenmezseniz 10 gün içinde ve 2.000 km geçmemişse koşulsuz değişim imkanı sağlanıyor.

FİLODAN ÇIKAN ARAÇLAR

Filo araçlarına dair ön yargı olması

Bu arada birçok kimsede filodan çıkmış araçlara ön yargı var.Bu doğru bir yaklaşım değil.Bugün Türkiye'de 2. el piyasasının tek beslendiği kaynak filo şirketlerinden dönen araçlardır.Siz vatandaş olarak araç aldığınızda bunun 3-4 yıl kullanıyorsunuz peki o zaman kim 2. el araç satacak ve nereden bulacağız ?

Türkiye'deki 10.000 civarındaki galerilerin tamamı filo şirketlerinden gidip araç alırlar .Sonra bu araçları 115 TL masrafla noterden kendi üstlerine geçirirler plakalığını değiştirir ve siz zannedersiniz ki vatandaş galeriye sattığı o aracı aldım. Aslında filodan gelen araçtır.

Filo da kullanan da zaten vatandaş değil mi ?Hatta filo kitlesi sürekli araç kullandığı için sadece hafta sonları araç kullanan bireysel sürücelere göre daha tecrübeli ve aracı daha iyi kullanır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.