2. Tur Cumartesi Yola Çıkıyor

2. Tur Cumartesi Yola Çıkıyor

Merkezefendi Belediyesi’nce bu sene 4.sü organize edilen ‘Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk’ projesi kaldığı yerden devam ediyor.

A+A-

Merkezefendi Belediyesi’nin mühim sosyal projelerinden bir tanesi olan “Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk” gezisi sürüyor. Bu dönemin sonu itibari ile ortalama 20 bin kişi projeden yararlanmış oluyor. Merkezefendi’de ikamet eden 45 yaş ve üstü vatandaşların yararlanabildiği projede 2018’in 2. turu cumartesi akşam yola çıkacak. Kafileyi Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da uğurlayacak.

Sabahın erken saatlerinde Bursa ilinde olması planlanan Merkezefendi kafilesi, evvel Bursa Ulucami’nde sabah namazını kılacaklar. Daha sonra da Emir Sultan Türbesi ve Osmanlı Devleti’nin kurucuları Osman Gazi’yle Orhan Gazi türbelerini ziyaret edip otele yerleşecekler.

BURSA’DAN ÇANAKKALE’YE YOLCULUK

Merkezefendi kafilesi, sabah erkenden Çanakkale’ye geçecek. Kafile, rehber ile beraber Kilitbahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Yahya Çavuş ve Şehitler Anıtı, Kanlısırt Tepesi, 57. Alay, Conkbayırı’nı ziyarette bulunacak. Ardından akşam yemeğini Çanakkale Boğazı tekne turu eşliğinde yiyecek olan kafiledekiler Aynalı Çarşı’yı ziyaret edip Denizli’ye doğru yola çıkacaklar.

BAŞKAN SUBAŞIOĞLU, “HAYIRLI YOLCULUKLAR DİLİYORUM”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Bursa ve Çanakkale gezisine yaz aylarından ötürü bir süre ara verdiklerini, şimdi ise 2. tura başladıklarını, Osmanlı Devleti’nin Başkenti olan Bursa ile Çanakkale destanının yazılmış olduğu tepeleri yerinde görmenin ve bunu gelecek kuşaklara aktarmanın kendileri için çok önemli olduğunu, bu kapsamda vatandaşları Bursa’ya ve Çanakkale’ye götürdüklerini, Şimdiden ‘Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk’ gezisine katılacaklara hayırlı yolculuklar dilediğini belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.