2 Sene Araştırdı Ve Emin Oldu

2 Sene Araştırdı Ve Emin Oldu

Denizli İl Müftülüğüne başvuran Avustralya vatandaşı Sonia Leanne Rowell, Kelime-i Şahadet getirdi ve Müslüman oldu.

A+A-

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve duygu dolu anların yaşandığı merasimde, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Ortanca, Sonia Leanne Rowell'ya İslam'ın temellerinden bahsetti.

Müftü Ortanca, Sonia Leanne Rowell’ya İslam dini ve Müslümanlık ile alakalı aydınlatıcı açıklamalar yapmasının ardından ihtida merasimi gerçekleşti. İhtida Merasimi’ni İl Müftü Yardımcısı Ortanca yaparken, Haytabey Camii  İmam Hatibi Mehmet Çoban, Caner Ayvaz, Ahmet Aykol, Selcan Kandemir ve Sevilay Tuğan şahit oldular.

2 Senedir Araştırıyordu

Müslüman olmak için İslamiyet’i iki seneden bu yana araştırdığını dile getiren Sonia Leanne Rowell, kendi isteği ile Kelime-i Şahadet getirip Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, bu vesile ile Türkiye’de iki aydır İslamiyet’i yakından inceleme fırsatı bulduğunu, İslamiyet’in diğer inanç mensuplarına göstermiş olduğu saygı ve hoşgörüden dolayı Müslüman olma kararı aldığını dile getirdi.

İl Müftü Yardımcısı Ortanca da ihtida merasiminde 11 ayın sultanı Ramazan ayında bir kardeşin Müslüman olmasına şahitlik etmelerinden ötürü Rabbimize ne kadar şükretsek az olduğunu, hak din ve Allah katında tek dinin İslam olduğunu, Sonia’yı tebrik ettiğini, güzel dinimizi daha çok seveceğinden emin olduğunu söyledi.

Müslüman olan Sonia Leanne’ya İl Müftü Yardımcısı Ortanca, tarafından ihtida belgesinin yanında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Kur’an-ı Kerim’in İngilizce meali hediye edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.